Mia De Schamphelaere en Adrian De Weerdt (CD&V) vragen al tien jaar voor de komst van ANPR-camera's in de Collegewijk.
Volledig scherm
Mia De Schamphelaere en Adrian De Weerdt (CD&V) vragen al tien jaar voor de komst van ANPR-camera's in de Collegewijk. © rv

Slimme camera’s vervangen verdwijnpalen om sluipverkeer in Collegewijk tegen te gaan

EDEGEMHet sluipverkeer in de Edegemse Collegewijk is al jaren stof voor discussie. De verdwijnpalen, die meer niet dan wel werkten, worden vervangen door ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning. Automobilisten die niet wonen of werken in de buurt, kunnen beboet worden. Een oude oplossing waar CD&V al tien jaar naar vraagt.

 1. Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemenplukweide van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”
  Aartselaar

  Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemen­pluk­wei­de van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”

  De Bloemenplukweide aan de Groenenhoek houdt op te bestaan. Een zware tegenvaller voor initiatiefnemer Ben Rombouts (37) want ze hadden er net duizenden narcissen en zo’n 40.000 tulpenbollen geplant. “De verhuurder heeft de overeenkomst plots stopgezet en dat komt toch wel even aan. We hopen nu toch nog te kunnen ‘oogsten’ en gaan op zoek naar een alternatief”, blijft Ben strijdvaardig.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie