Meer en meer mensen doen beroep op voedselbanken sinds de pandemie toesloeg.
Volledig scherm
Meer en meer mensen doen beroep op voedselbanken sinds de pandemie toesloeg. © Aurélie Geurts

Slechts 22.000 van 115.000 euro overheidssteun vond weg naar hulpbehoevende Edegemnaar: “Er is wel dégelijk armoede in onze gemeente”

EDEGEMDe gemeente Edegem ontving meer dan 115.000 euro aan federale subsidies om mensen die het door de pandemie financieel moeilijk kregen, te ondersteunen. Slechts 22.000 euro van dat bedrag kwam intussen tot bij de juiste mensen. “Er wordt ondanks onze campagnes gewoon geen beroep gedaan op die subsidie.”

 1. “Dubai moet beloftes nakomen”, zegt minister Verlinden bij start offensief tegen drugsmaffia
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Dubai moet beloftes nakomen”, zegt minister Verlinden bij start offensief tegen drugsmaf­fia

  “Een Europese vuist moet in Dubai op tafel slaan.” Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden leidde dinsdagmiddag Europees commissaris Ylva Johansson en tientallen Europese journalisten rond in de Antwerpse haven. Het was de start van een offensief tegen de drugsmaffia waarbij minister Verlinden volgende maanden samenzit met (privé-)partners in binnen- en buitenland. Ze gaat ook zelf op bezoek in ‘donorlanden’ Ecuador en Colombia.
 2. Edegemse reuzen kunnen worden gebouwd: initiatiefnemers halen 6.500 euro op via crowdfunding
  Edegem

  Edegemse reuzen kunnen worden gebouwd: initiatief­ne­mers halen 6.500 euro op via crowdfun­ding

  De gemeente Edegem heeft binnenkort na zowat 40 jaar opnieuw twee reuzen: ‘Manke Lies’ en ‘De kleine man’. De initiatiefnemers achter de reuzen haalden de voorbije weken een bedrag van 6.500 euro op via crowdfunding en met de steun van de Triodos Foundation. Met dit geld kunnen ze nu overgaan tot het bouwen van de twee giganten. “Tegen eind mei moeten beide reuzen klaar zijn om door Edegem te kunnen stappen.”
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.