Sinterklaas en Pieten rijden twee weekends lang door Edegem.
Volledig scherm
Sinterklaas en Pieten rijden twee weekends lang door Edegem. © Klaas De Scheirder

Sinterklaas gearriveerd in Edegem: “Hoop alle kindjes langs de weg te zien zwaaien”

EDEGEMNadat Sinterklaas eerder al een virtueel bezoek bracht, passeerde de goedheiligman zondag ook fysiek in Edegem. De kindjes konden Sint en Pieten welkom heten van op de eigen oprit of van uit het venster of deurgat. Vanochtend werd hij ontvangen door de burgemeester: “We gaan er een fijne dag van maken!”

 1. Oppositie niet opgezet met aanpassing deontologische code: “Wij zijn geen appendicitis die ambtenarij het leven zuur wil maken”
  PREMIUM
  MORTSEL

  Oppositie niet opgezet met aanpassing deontologi­sche code: “Wij zijn geen appendici­tis die ambtenarij het leven zuur wil maken”

  De deontologische code van de gemeenteraad en de raad van maatschappelijk welzijn is in Mortsel gewijzigd. De aanpassing was volgens het bestuur nodig omdat de oppositie alsmaar bitsiger en meer beledigend werd tegenover raadsleden en ambtenaren. De oppositie vreest dat ze niet meer kritisch mag zijn: “Wij worden monddood gemaakt.”
 2. Edegemse quarantaine ook gevolgen voor andere scholen en woonzorgcentra: “Flexibiliteit collega’s houdt ons recht”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Edegemse quarantai­ne ook gevolgen voor andere scholen en woonzorg­cen­tra: “Flexibili­teit collega’s houdt ons recht”

  Ook al zijn er in Olfa Elsdonk maar twee extra besmettingen met de Britse variant - en één met de ‘klassieke’ coronavariant - geteld, toch zitten er nog duizenden mensen in de regio in quarantaine door de mogelijke uitbraak. In basisschool Andreas Vesalius vielen maar liefst acht leerkrachten uit en woonzorgcentrum Immaculata doet het met tien vaste krachten minder deze week. “De veerkracht van onze collega’s is onuitputtelijk.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken