Zaakvoerders Bart Struyf en Kevin Thys in de oude pastorij, die duidelijk nog wat opknapwerk nodig heeft.
Volledig scherm
Zaakvoerders Bart Struyf en Kevin Thys in de oude pastorij, die duidelijk nog wat opknapwerk nodig heeft. © Benoit De Freine

Rock-'n-roll, bier én jong geweld in oude pastorij

EDEGEMDe oude pastorij in het centrum van Edegem krijgt een nieuwe invulling. Sinds het vertrek van de heemkundige kring stond het gebouw van de gemeente leeg maar eind april palmen een cultuurcafé en een brouwerij de pastorij in. Zaakvoerders Bart Struyf en Kevin Thys bundelen de krachten: "Onze passies voor zowel muziek als bier gaan hand in hand."

 1. Museum DIVA is terug van weggeweest, en kreeg make-over

  Museum DIVA is terug van weggeweest, en kreeg make-over

  Op vrijdag 24 maart heropent het vernieuwde DIVA-museum in Antwerpen. Het museum was enkele maanden gesloten door ingrijpende renovatiewerken. Het parcours van de vaste expo is helemaal omgegooid en er zijn een aantal nieuwe aanwinsten te bewonderen. Op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart staat er een feestelijk heropeningsweekend gepland, vandaag al kregen minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) en schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) alvast een rondleiding.
  Antwerpen
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 3. N-VA dient motie in tegen verdwijnen tweede veerboot over Schelde

  N-VA dient motie in tegen verdwijnen tweede veerboot over Schelde

  De tijdelijke extra veerdienst over de Schelde verdwijnt vanaf 1 april. N-VA district Antwerpen gaat daar niet mee akkoord, en keurde daarom maandagavond op de districtsraad een motie goed om de tweede veerboot te behouden. De motie wordt aan het college van burgemeester en schepenen bezorgd, met de vraag om de kwestie te bepleiten bij de bevoegde overheden. “De veerboot is niet gevoelig voor technische defecten en heeft ook geen last van files”, aldus districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA).
  Antwerpen