Huis Hellemans in Edegem.
Volledig scherm
Huis Hellemans in Edegem. © Benoit De Freine

PVDA vraagt om privatisering Huis Hellemans terug te schroeven: “Een kunstencentrum mag niet als horecazaak uitgebaat worden”

EDEGEMTegen de zomer zou het gemeentebestuur een concessiehouder gevonden moeten hebben voor het Edegemse kunstencentrum Huis Hellemans. PVDA verzet zich nog steeds tegen die privatisering: “De toekomst van een laagdrempelig kunstencentrum voor de Edegemnaar komt in het gedrang.”

 1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. CD&V schrijft afscheidsbrief aan geprivatiseerde Hangar 27: “N-VA heeft besloten niet meer te investeren in onze jeugd en cultuur”
  EDEGEM

  CD&V schrijft afscheids­brief aan geprivati­seer­de Hangar 27: “N-VA heeft besloten niet meer te investeren in onze jeugd en cultuur”

  Op de gemeenteraad deze week werd de privatisering van de gemeentelijke uitleendienst goedgekeurd en het lastenboek voor de uitbesteding van kunstencentrum Huis Hellemans. Voor Hangar 27 vond het bestuur eerder al een private partner. CD&V schrijft nu een afscheidsbrief voor de evenementenhal. “In Edegem mag je blijkbaar enkel nog iets organiseren als het opbrengt.”