Schepen voor financiën Albert Follens (N-VA) verdedigt de lokale taxshift in Edegem.
Volledig scherm
Schepen voor financiën Albert Follens (N-VA) verdedigt de lokale taxshift in Edegem. © Benoit De Freine

Oppositie niet opgezet met ‘taxshift’ in Edegem: “Asociale belasting waar enkel hoge inkomens van profiteren”

EDEGEMVanaf volgend jaar wil het N-VA-gemeentebestuur het diftarsysteem invoeren voor de ophaling van gft-afval, met het principe ‘de vervuiler betaalt’. Om dat te compenseren komt er een verlaging van de personenbelasting van 7 naar 6,8 opcentiemen. Een asociale ‘taxshift’ volgens CD&V, zelfs een belastingverhoging volgens Open Vld.

  1. Drillrapgroep ‘Go Fast’ beschuldigd van moordpoging op 18-jarige Antwerpenaar: “Opdrachtgever is Nederlander die bekend staat als de dj met één arm”
    PREMIUM
    Antwerpen/Deurne

    Drillrap­groep ‘Go Fast’ beschul­digd van moordpo­ging op 18-jarige Antwerpe­naar: “Opdracht­ge­ver is Nederlan­der die bekend staat als de dj met één arm”

    Vier jongeren van de drillrapgroep ‘Go Fast’ worden beschuldigd van een moordpoging op een 18-jarige op het Koxplein in Deurne. Het slachtoffer werd in maart vorig jaar onder vuur genomen vanop een scooter, maar overleefde de schietpartij. De moordpoging zou gebeurd zijn in opdracht van een 23-jarige Nederlander, die in het milieu bekend staat als ‘de dj met één arm’.