Zo zal het project Square View eruit zien.
Volledig scherm
Zo zal het project Square View eruit zien. © Foto KOS

Nieuwbouwappartementen verkopen vlot

EDEGEMDe verkoop van de nieuwe residenties 'Square View' en 'Meienhof' in het centrum van Edegem loopt goed volgens projectontwikkelaar Woonplanners. Van beide projecten werd ondertussen vijftig procent verkocht.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Kan Beerschot Jan Van den Bergh recupereren voor duel tegen Genk? “Pas vrijdag of zaterdag test ik hoever ik sta”
  Voetbal 1A

  Kan Beerschot Jan Van den Bergh recupere­ren voor duel tegen Genk? “Pas vrijdag of zaterdag test ik hoever ik sta”

  Beerschot ontvangt zondag Racing Genk en het is afwachten of sterkhouder Jan Van den Bergh (27) speelklaar geraakt voor die partij. Pas in laatste instantie zal moeten blijken of de verdediger voldoende hersteld is van het adductorenletsel dat hij tegen Seraing opliep. “Ik hoop natuurlijk dat ik fit raak, maar durf op dit moment niets te voorspellen”, zegt Van den Bergh.
 3. Speelgoedfabrikant Clics en VITO ontwikkelen CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeentebesturen en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”
  Wuustwezel

  Speelgoed­fa­bri­kant Clics en VITO ontwikke­len CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeente­be­stu­ren en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”

  Speelgoedfabrikant Clics uit Wuustwezel en het VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) in Mol hebben samen een unieke CO2-meter ontwikkeld. Geen toestel dat cijfers weergeeft, maar groen, oranje of rood kleurt. De eerste 2.500 exemplaren zijn via Fost Plus verspreid onder scholen, maar nu wordt de meter gecommercialiseerd. “De aanvragen zijn al niet meer bij te houden”, zegt zaakvoerder Hedwig Van Roy.