De nieuwe parking moet aan de zomerlindendreef komen richting het kasteel en de koetshuizen van ter Linden.
Volledig scherm
De nieuwe parking moet aan de zomerlindendreef komen richting het kasteel en de koetshuizen van ter Linden.

N-VA zet plannen voor grote randparking aan kasteeldomein ter Linden tóch door

Wel, niet, wel, niet. Voor de zomer leek het N-VA-bestuur zich terug te trekken uit de juridische strijd rond de nieuwe parking aan Hof ter Linden maar de partij komt nu terug op die beslissing. N-VA gaat met aangepaste plannen onderzoeken hoe er toch een grote parking aan de rand van het kasteeldomein kan komen. De oppositie blijft zich verzetten.

 1. Parking Hof ter Linden komt er dan tóch niet: oppositiepartij CD&V haalt slag thuis

  Parking Hof ter Linden komt er dan tóch niet: oppositie­par­tij CD&V haalt slag thuis

  “De aanhouder wint”, klinkt het triomfantelijk bij oppositiepartij CD&V. De juridische strijd rond de aanleg van een nieuwe parking aan Hof ter Linden lijkt gestreden. Het gemeentebestuur heeft geen zin in een jarenlange procedureslag en gooit de handdoek in de ring. De geplande parking komt er zo goed als zeker niet en er wordt nu onderzocht of een nieuwe parking aan de OCMW-site een alternatief kan zijn.
 2. “Bende wilde cocaïne uit Zuid-Amerika smokkelen via de haven van Zeebrugge”: zaak tegen drugsverdachten is volgens parket slechts topje van ijsberg
  PREMIUM
  Zeebrugge/Gent/Antwerpen

  “Bende wilde cocaïne uit Zuid-Amerika smokkelen via de haven van Zeebrugge”: zaak tegen drugsver­dach­ten is volgens parket slechts topje van ijsberg

  Vier mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor drugsverkoop op Belgische bodem, al had dat volgens het parket ook heel wat méér kunnen zijn. Hoewel bij Gentenaar R.S. (67) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en z'n kompanen nooit hard gemaakt worden.
 1. Edegemse quarantaine ook gevolgen voor andere scholen en woonzorgcentra: “Flexibiliteit collega’s houdt ons recht”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Edegemse quarantai­ne ook gevolgen voor andere scholen en woonzorg­cen­tra: “Flexibili­teit collega’s houdt ons recht”

  Ook al zijn er in Olfa Elsdonk maar twee extra besmettingen met de Britse variant - en één met de ‘klassieke’ coronavariant - geteld, toch zitten er nog duizenden mensen in de regio in quarantaine door de mogelijke uitbraak. In basisschool Andreas Vesalius vielen maar liefst acht leerkrachten uit en woonzorgcentrum Immaculata doet het met tien vaste krachten minder deze week. “De veerkracht van onze collega’s is onuitputtelijk.”
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt