Er wordt stevig geïnvesteerd in de gemeente de komende jaren.
Volledig scherm
Er wordt stevig geïnvesteerd in de gemeente de komende jaren. © Tessa Kraan

N-VA gaat komende jaren fors investeren, maar CD&V niet onder de indruk: “Oude, slechte wijn in nieuwe zakken”

EDEGEMHet gemeentebestuur van Edegem wil de komende jaren fel gaan investeren. Zo wordt er in 2022 twee miljoen euro uitgetrokken voor wegenonderhoud en mobiliteit. Ook wil Edegem meer geld steken in Hof ter Linden, Fort 5, de gemeenteschool Andreas Vesalius, het Vic Coveliersstadion en een meer duurzame gemeente. Het bestuur klopt zich op de borst dat de investeringen enkel mogelijk zijn dankzij het grote besparingsplan dat twee jaar geleden van start ging maar CD&V is niet onder de indruk: “Oude, slechte wijn in nieuwe zakken.”

 1. “Edegem wordt een waterhoofd met te veel bazen en te weinig handen”: Open Vld klaagt daling in aantal gemeentepersoneelsleden aan
  EDEGEM

  “Edegem wordt een waterhoofd met te veel bazen en te weinig handen”: Open Vld klaagt daling in aantal gemeente­per­so­neels­le­den aan

  Uit de aanpassing van het strategisch meerjarenplan in Edegem blijkt dat door de grootschalige privatiseringsactie ondertussen een derde van het personeel niet meer voor de gemeente werkt. Dat is geen nieuws, maar het valt op dat het dan vooral gaat om mensen uit de lagere inkomensklassen. Bij de hogere functies zit iedereen nog aan zijn bureau. “Edegem wordt een waterhoofd met te veel bazen en te weinig handen.”
 2. Ex-medewerkster van parket die adressen van havenarbeiders doorspeelde aan drugsmilieu krijgt celstraf: “Ik heb hen in gevaar gebracht”
  PREMIUM

  Ex-medewerk­ster van parket die adressen van havenarbei­ders doorspeel­de aan drugsmili­eu krijgt celstraf: “Ik heb hen in gevaar gebracht”

  Duygu Ç. (28), een voormalig justitiemedewerkster die gevoelige informatie doorspeelde aan het drugsmilieu, is veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Zij zocht namen en adressen van havenarbeiders op in het rijksregister en speelde ze door aan haar neef, waarna de info in het drugsmilieu belandde. Duygu zelf, die er een mooie bijverdienste aan had, betuigde haar spijt in de rechtbank, en niet alleen aan de havenarbeiders.
  Antwerpen