Jos Vermeiren werd 94 jaar oud.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Vermeiren werd 94 jaar oud. © Benoit De Freine

Laatste vlucht van Jos Vermeiren (94), de man die zijn volk leerde vliegen: “Zelfs tijdens zijn legerdienst was hij bij de parachutisten, gewoon om veel in de lucht te kunnen zijn”

EDEGEMDe man die zijn volk leerde vliegen, is niet meer. Jos Vermeiren (94) uit Edegem werd dinsdag begraven na een slepende ziekte. Vliegen stond centraal in zijn leven, hij was piloot en vlieginstructeur en stampte mee het zweefvliegcentrum van het Luxemburgse Saint-Hubert uit de grond. “Vliegen was zijn passie, zijn leven.”

 1. Vzw ArmenTeKort organiseert zomerfeest met infosessie: “Want we kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken”
  ANTWERPEN

  Vzw ArmenTe­Kort organi­seert zomerfeest met infosessie: “Want we kunnen nog veel vrijwilli­gers gebruiken”

  De vzw ArmenTeKort, dat zich inzet voor kansarmen, organiseert een groot zomerfeest om alle vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Bovendien wordt er een infosessie gegeven voor mensen die de organisatie nog niet (goed) kennen. “Want de nasleep van de coronacrisis heeft nog steeds een grote impact op mensen in kansarmoede en er is nog veel werk aan de winkel.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.