Voorzitter Thomas Van Gorp ging met Jong CD&V deze week affiches bussen in Edegem.
Volledig scherm
Voorzitter Thomas Van Gorp ging met Jong CD&V deze week affiches bussen in Edegem. © rv

Jong CD&V stelt verkeersveiligheid Edegem aan de kaak bij begin schooljaar

Traditiegetrouw houdt de jongerenafdeling van oppositiepartij CD&V bij de start van het schooljaar de affichecampagne ‘Veilig terug naar school’. “De belangrijkste verkeersassen worden niet snel genoeg aangepast, het Edegemse N-VA-bestuur vindt veiligere fiets- en voetpaden totaal geen prioriteit.”

 1. Haast en spoed is zelden goed? Op dit kruispunt krijgen voetgangers amper 7 seconden om over te steken

  Haast en spoed is zelden goed? Op dit kruispunt krijgen voetgan­gers amper 7 seconden om over te steken

  Zeven seconden. Zoveel tijd hebben zwakke weggebruikers volgens oppositiepartij Groen op de Prins Boudewijnlaan om over te steken op het kruispunt met het Kerkplein en de Ingenieur Haesaertslaan. Groen ging verhaal halen bij het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) en daar wordt bevestigd dat het om een technisch defect blijkt te gaan. “Dat wordt zo snel mogelijk opgelost, in tussentijd krijgen fietsers en voetgangers terug meer tijd om over te steken.”
 2. Vriendin herdenkt overleden Michiel Claus (34): “Gij en ik waren zo goed samen. Nu voelt het aan als een hoorntje zonder een bolleke ijs”
  PREMIUM
  Kontich/Edegem

  Vriendin herdenkt overleden Michiel Claus (34): “Gij en ik waren zo goed samen. Nu voelt het aan als een hoorntje zonder een bolleke ijs”

  Het is vrijdag één jaar geleden dat Michiel Claus (34) om het leven kwam na een verkeersongeval. Het overlijden was voor talloze Kontichnaren een enorm verlies. Ook nu is de verslagenheid bijzonder groot. “Het lijkt nog altijd alsof het gisteren is gebeurd”, zegt zijn vriendin Tine De Weerdt (33), die haar verdriet van zich afschreef in een emotionele brief.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift