Eerst nog een beetje verlegen om bij de Sint te komen, maar het went snel.
Volledig scherm
Eerst nog een beetje verlegen om bij de Sint te komen, maar het went snel. © Tessa Kraan

IN BEELD. Edegemse kindjes verwelkomen Sinterklaas met open armen

EDEGEMNa de aankomst van Sinterklaas in Antwerpen midden november is hij nu met zijn gezelschap doorgereisd naar de Antwerpse zuidrand. Na Hove en Boechout is de goedheilig man woensdagmiddag in Edegem gearriveerd, waar hij verwelkomd werd door tientallen kinderen.

  1. Sinterklaas denkt dat stout kind zijn vader heeft opgegeten: “Hij heeft zijn páp opgegeten? Dan zijn er géén stoute kinderen dit jaar!”
    ANTWERPEN

    Sinter­klaas denkt dat stout kind zijn vader heeft opgegeten: “Hij heeft zijn páp opgegeten? Dan zijn er géén stoute kinderen dit jaar!”

    Sinterklaas is naar eigen zeggen klaar om wekenlang over de daken te dwalen met Piet, zoals hij het zelf zo mooi verwoordt. Zaterdagmiddag arriveerde hij per stoomboot in Antwerpen en werd hij door duizenden kinderen onthaald. Wanneer de goedheilig man de kaai opwandelde verscheen er even een symbolische zonnestraal maar daarna volgde de ene plensbui de andere op. De kinderen weken daarentegen niet. Ze zijn dan ook stuk voor stuk braaf geweest dit jaar, dat staat zo in Sint zijn grote boek.