Taekwondo Day Edegem in sporthal Den Willecom.
Volledig scherm
Taekwondo Day Edegem in sporthal Den Willecom. © Klaas De Scheirder

IN BEELD. Allereerste Taekwondo Day in Edegem

EDEGEMDe Kunst van voet en vuist. Dat is waar het Koreaanse ‘taekwondo’ voor staat. Voortaan is 8 mei in Edegem bekend als Taekwondo Day, in samenwerking met de Koreaanse ambassade, ter promotie van de vechtkunst. Zondag konden Edegemnaren een demonstratie volgen in en rond sporthal Den Willecom en worden ondergedompeld in (Zuid-)Koreaanse cultuur met traditionele muziek, moderne K-pop en culinaire hoogstandjes.

 1. Nieuwe technische dienst kost plots 5 in plaats van 3 miljoen euro, samenwerking IGEAN stopgezet in “schimmig dossier”
  PREMIUM
  MORTSEL

  Nieuwe technische dienst kost plots 5 in plaats van 3 miljoen euro, samenwer­king IGEAN stopgezet in “schimmig dossier”

  “Dit dossier is mislukt” en “niet koosjer en erg schimmig”. Het zijn maar enkele verwijten van de oppositie aan de stad over de deal met IGEAN. De stad had de bouw van een nieuwe technische site aan de Heirbaan uitbesteed aan de intercommunale IGEAN Dienstverlening. De kosten zouden gedekt worden met de verkoop van de vorige site voor de bouw van een nieuw woonproject maar nu blijkt dat de stad anderhalf miljoen euro te kort komt na die deal mede omdat de nieuwe technische dienst vijf (!) in plaats van drie miljoen euro kost.
 1. MS-patiënten voetballen tegen BV-ploeg met Clara Cleymans en Imke Courtois: “We willen de ziekte meer onder de aandacht brengen”
  PREMIUM
  EDEGEM

  MS-patiënten voetballen tegen BV-ploeg met Clara Cleymans en Imke Courtois: “We willen de ziekte meer onder de aandacht brengen”

  Meer aandacht voor de chronische zenuwaandoening multiple sclerose oftewel MS. Dat is waar Clara Cleymans, Guga Baúl, Jennifer Heylen en bevriende BV’s zich zaterdag voor inzetten op de voetbalvelden van Ik Dien in Edegem. Ze spelen tegen MS Stars, een ploeg die enkel bestaat uit MS-patiënten. “Want als er íets is wat personen met MS sterk houdt, dan is het wel blijven bewegen.”