De club krijgt de oorkonde overhandigt.
Volledig scherm
De club krijgt de oorkonde overhandigt. © Tessa Kraan

Ik Dien Edegem wint prijs voor beste amateurclub van Europa

EDEGEMDit voorjaar werd de Edegemse voetbalclub Ik Dien uitgeroepen tot de ‘beste amateurclub van Europa’ door de UEFA. De bijna honderd jaar oude club biedt voetbal voor jongens en meisjes van alle leeftijden - momenteel tussen vier en 67 jaar oud - en telt 34 nationaliteiten onder ruim achthonderd leden. De ploeg verdient de prijs vooral omdat het als geen ander toont hoe voetbal enkel kan floreren met een gezond basis en dat de sport toegankelijk moet zijn voor iedereen.

 1. Komt nieuwe maritieme campus op Blue Gate-site? Dan geen nieuw Beerschotstadion op die locatie
  ANTWERPEN

  Komt nieuwe maritieme campus op Blue Ga­te-si­te? Dan geen nieuw Beer­schotsta­di­on op die locatie

  Het hing al een tijd in de lucht maar de buurtbewoners van de Hobokense Polder lijken in hun verzet tegen de komst van de nieuwe maritieme campus nu definitief hun slag thuis te hebben gehaald. Het bouwproject verhuist van de polder wellicht richting de nabijgelegen bedrijvensite Blue Gate. Pittig detail: de plannen voor het nieuwe Beerschotstadion op dezelfde locatie, lijken daarmee volledig opgeborgen.
 2. Eens een Ensor of Beuckelaer eten? Restaurant ‘Madonna' opent in vernieuwd Museum voor Schone Kunsten
  KMSKA

  Eens een Ensor of Beuckelaer eten? Restaurant ‘Madonna' opent in vernieuwd Museum voor Schone Kunsten

  Grand Café tijdens de openingsuren van het museum en ’s avonds cocktailbar en fine dining. Dat is het concept van de nieuwe horecazaak van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), die eind september samen opent met het vernieuwde museum. Naast de zaak zelf is het menu ook geïnspireerd op kunst uit het museum met gerechten als ‘De oestereetster' van James Ensor of ‘Groentenmarkt’ van Joachim Beuckelaer.