Voorbeeld van een hondenloopzone met speeltoestellen (illustratiebeeld).
Volledig scherm
Voorbeeld van een hondenloopzone met speeltoestellen (illustratiebeeld). © Kristof Pieters

Hondenweides krijgen opfrisbeurt: “Meer dan ooit ontmoetingsplaatsen”

De vier hondenweides in Edegem zullen de komende jaren verfraaid worden met waterpartijen, bosjes en speeltoestellen voor de viervoeters. Ook komt er meer verlichting. “We willen dat mensen op een verantwoorde manier met hun dieren omgaan en tegelijk de sociale, verbindende rol die dieren hebben, ondersteunen en versterken.”

0 reacties

 1. Vakbonden bouwsector herdenken slachtoffers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Vakbonden bouwsector herdenken slachtof­fers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”

  Vakbondslieden van over heel het land kwamen donderdagmiddag samen op de site van het ingestorte schoolgebouw op Nieuw Zuid om de slachtoffers te herdenken en hun nabestaanden te steunen. Hoewel de nadruk op solidariteit lag, kon een duidelijke syndicale schreeuw niet onderdrukt worden: “Onze mensen werken onder enorme tijdsdruk tussen een mierennest van verschillende aannemers.”
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. DOSSIER LEPELHOF. Stad zoekt nieuwe locatie voor gemeenschapscentrum
  MORTSEL

  DOSSIER LEPELHOF. Stad zoekt nieuwe locatie voor gemeen­schaps­cen­trum

  Het stadsbestuur gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor het gemeenschapscentrum dat initieel ingepland stond op de site van het oude parochiecentrum Lepelhof. Om te vermijden dat er een extra verdieping geplaatst moet worden, ter bescherming van de iconische rode beuk en om te vermijden dat de soap rond het bouwproject nóg langer blijft aanslepen, werd beslist het gemeenschapscentrum ergens anders te voorzien.