De Collegewijk in Edegem.
Volledig scherm
De Collegewijk in Edegem. © Benoit De Freine

Hele kerstvakantie vrije doorgang in Collegewijk: “Knip via slimme camera’s wordt tijdelijk uitgeschakeld”

EDEGEMGoed nieuws voor wie in de Collegewijk woont en familie en vrienden wil uitnodigen voor de kerst- en eindejaarsfeesten. De slimme ANPR-camera met nummerplaatherkenning zullen vanaf vrijdagavond om 18 uur uitgeschakeld worden tot het einde van de kerstvakantie. Iedereen krijgt dus vrije toegang de komende twee weken en ook voertuigen die niet op de witte lijst staan, zullen geen boetes krijgen. “Het meeste sluipverkeer doet zich voor op werkdagen buiten vakanties.”

 1. Drillrappers ‘Go Fast’ riskeren tot 9 jaar cel voor dubbele moordpoging: “Mannen die met politie praten, schiet ik neer”
  PREMIUM

  Drillrap­pers ‘Go Fast’ riskeren tot 9 jaar cel voor dubbele moordpo­ging: “Mannen die met politie praten, schiet ik neer”

  Vier leden van de drillrapgroep Go Fast staan terecht voor de dubbele moordpoging op twee rivaliserende drillrappers. De twee jongemannen werden vanop een scooter neergeschoten maar overleefden de moordpoging. Op het proces vroeg de aanklager straffen tot 9 jaar. De verdediging vroeg de rechters de opruiende rapvideo’s niet te verwarren met de realiteit. “Of dacht u écht dat Bob Marley een politieman neerschoot toen hij zong ‘I shot the sheriff’. Ik denk het niet.”
  Antwerpen
 2. Softwarefout bij slimme camera: íedereen die op 3 november Collegewijk inreed, kreeg een boete in de bus
  EDEGEM

  Software­fout bij slimme camera: íedereen die op 3 november College­wijk inreed, kreeg een boete in de bus

  Wie sinds 1 september met de wagen door de Collegewijk rijdt zonder dat hij daar mag zijn, wordt opgepikt door een slimme ANPR-camera en moet een gas-boete van 58 euro betalen. Op 3 november echter werkte het systeem niet en kreeg íedereen een boete, ook buurtbewoners en andere bestuurders op de witte lijst. Bijzonder genoeg kunnen die boetes niet zomaar geseponeerd worden en moet de burger zelf actie ondernemen.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.