Ellen Van Assche, Sien Pillot, Haileab Fisehaye, Jeroen Van Laer en zoontje Fil en Goedele Van der Spiegel van Groen Edegem fietsten afgelopen weekend symbolisch rond in het centrum.
Volledig scherm
Ellen Van Assche, Sien Pillot, Haileab Fisehaye, Jeroen Van Laer en zoontje Fil en Goedele Van der Spiegel van Groen Edegem fietsten afgelopen weekend symbolisch rond in het centrum. © Groen Edegem

Groen wil van centrum één grote fietszone maken

Oppositiepartij Groen wil van heel de dorpskern van Edegem een fietszone maken. “Zo werken we aan een verkeersveiliger centrum voor de vele fietsers zonder dat de automobilist daar nadeel van ondervindt”, zegt gemeenteraadslid Ellen Van Assche (Groen).

4 reacties

 • Ary Dingemans

  2 jaar geleden
  Op voorwaarde dat Strijderstraat een richting verkeer wordt voor alle verkeer ook de fietsers. Anders is er geen verkeer meer mogelijk!
 • Koenraad Van Antwerpen

  2 jaar geleden
  Alles staat en valt met controle, het is zinloos om een fietszone uit te roepen over een zone waar 30km/u nog niet gerespecteerd wordt. Snelheid van de gemiddelde fietser is nog geen 20km/u, haalbaarheid van dit voorstel?
 • Bruno Vermeire

  2 jaar geleden
  En gaan we dan eindelijk de Doelveldstraat heraanleggen, vooral de voetpaden: veel te smal en ze lopen schuin af naar de rijbaan. Laat de bussen de Hovestraat inrijden tot de Lourdeslaan en zo richting Oude-Godstraat. En de fietser heeft alle plaats om veilig te rijden. De Doelveldstraat is geen straat om bussen en camions te laten door rijden.
 • Luc De Baets

  2 jaar geleden
  Nogmaals een bewijs dat Groen enkel oppositie mag zijn. Die partij is een gevaar voor de maatschappij.
 1. Opnieuw muziek, kunst en feest op Stroomplein deze zomer: “En enkel Franstalige muziek op de Vlaamse feestdag”
  ANTWERPEN

  Opnieuw muziek, kunst en feest op Stroomp­lein deze zomer: “En enkel Franstali­ge muziek op de Vlaamse feestdag”

  De culturele hotspot Onder Stroom aan de Scheldekaaien stelt weer een hele zomer live muziek, deejays en kunst voor op het Stroomplein in samenwerking met Het Bos, die andere creatieve hub in Antwerpen. De aftrap wordt vrijdagavond gegeven met de Amerikaanse percussionist NAH en de beloftevolle Antwerpse rapper Shaka Shams en zaterdag speelt de experimentele jazzband STUFF..
 2. “Hallo, hier je dochter. Mijn smartphone is in het toilet gevallen. Ik heb dringend geld nodig”: Antwerpenaar (31) riskeert 2 jaar effectief voor fraude via WhatsApp
  PREMIUM
  Koksijde/Antwerpen

  “Hallo, hier je dochter. Mijn smartphone is in het toilet gevallen. Ik heb dringend geld nodig”: Antwerpe­naar (31) riskeert 2 jaar effectief voor fraude via WhatsApp

  “Dit is de plaag van onze huidige maatschappij. Honderden mensen over heel Vlaanderen zijn er al mee geconfronteerd. De daders moeten we hard aanpakken.” De procureur in de Veurnse rechtbank wou vrijdag een signaal geven aan al wie zich met phishing inlaat en vorderde 2 jaar effectieve celstraf voor een Antwerpenaar (31). Hij wordt verdacht van WhatsApp-fraude bij een man uit Koksijde. Die is een kleine 2.500 euro lichter na een simpel berichtje.
 1. Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BERCHEM

  Stad start na de zomer in Berchem met proefpro­ject selfloket­ten: “Dienstver­le­ning op maat van de klant en niet andersom”

  Het stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”
 2. Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen/Temse/Gent

  Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”

  “Laat ons hopen dat onze kinderen fier durven zeggen dat ze Roma zijn, zonder dat ze schrik moeten hebben om gediscrimineerd te worden.” Die wens drukte Erdin Zivoli (30) uit Temse uit bij de opening van ‘Reflecties. Roma in België’, een tentoonstelling in Kazerne Dossin in Mechelen die de clichés over Roma wil ontkrachten. “Het verhaal van Quasimodo en Esmeralda is echt niet meer van deze tijd!”