Philippe De Backer van Kempens Landschap en burgemeester Koen Metsu (N-VA) zijn blij dat een deel van de gestolen kunst terug thuis is.
Volledig scherm
Philippe De Backer van Kempens Landschap en burgemeester Koen Metsu (N-VA) zijn blij dat een deel van de gestolen kunst terug thuis is. © rv

Gestolen medaillon en schilderijen vinden hun weg terug naar Hof ter Linden

EDEGEMOf de elf gestolen standbeelden van Hof ter Linden ooit zullen terugkomen naar het kasteeldomein in Edegem, is nog steeds niet duidelijk. Maar de vier gestolen schilderijen en medaillon zijn intussen wel terug thuis. “Een eerste belangrijke en symbolische stap richting gerechtigheid.”

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Frans onderzoek rond gestolen standbeelden uit Edegem nog niet afgerond: rechtszaak laat op zich wachten
  EDEGEM

  Frans onderzoek rond gestolen standbeel­den uit Edegem nog niet afgerond: rechtszaak laat op zich wachten

  De rechtbank heeft zich nog altijd niet kunnen buigen over het dossier van de standbeelden die in 2012 uit het Edegemse kasteeldomein Hof ter Linden gestolen werden. In oktober bleken zes van de tien standbeelden in Frankrijk opgedoken te zijn. De zaak kwam normaal gezien deze maand voor, maar werd opnieuw uitgesteld tot er meer duidelijkheid is over het Franse onderzoek naar de andere vier verdwenen beelden.