Ook evenementen op het Gemeenteplein zullen vanaf volgend jaar bij Schoeters Rental Services moeten aankloppen.
Volledig scherm
Ook evenementen op het Gemeenteplein zullen vanaf volgend jaar bij Schoeters Rental Services moeten aankloppen. © rv

Gemeentelijke uitleendienst voor feestmateriaal komt in handen van privébedrijf

EDEGEMDe volgende gemeentedienst die geprivatiseerd wordt in Edegem is de uitleendienst voor evenementen. Edegemse verenigingen, scholen en de gemeente zelf zullen vanaf 1 januari feestmateriaal moeten huren bij een private partner, dat de stock van de gemeente overneemt en aanvult met nieuwe materiaal.

 1. Kontichnaren beginnen aan quarantaine, voorlopig slechts één bevestigde besmetting: “Liever zeven dagen binnenblijven dan heel het land besmetten”
  PREMIUM
  Kontich

  Kontichna­ren beginnen aan quarantai­ne, voorlopig slechts één bevestigde besmetting: “Liever zeven dagen binnenblij­ven dan heel het land besmetten”

  De quarantaine van de leerlingen, leerkrachten, personeel van het Sint-Jozefinstituut en hun gezinnen is maandag gestart. Bij de ouders van de scholieren worden de maatregelen zowel op begrip als op kritiek onthaald. Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) roept intussen iedereen op de quarantaine strikt te volgen en wil extra inzetten op sensibilisering en controles door politie en gemeentediensten.
 2. OLFA Elsdonk sluit voor tien dagen de deuren na opduiken van Britse variant coronavirus: “Ingrijpend maar de besmettingsgraad is hoog bij deze variant”
  Edegem

  OLFA Elsdonk sluit voor tien dagen de deuren na opduiken van Britse variant coronavi­rus: “Ingrijpend maar de besmet­tings­graad is hoog bij deze variant”

  Het gemeentebestuur van Edegem werd zondag op de hoogte gebracht van twee positieve tests van de Britse variant van het COVID-19 virus in lagere school OLFA Elsdonk aan de Ingenieur Haesaertslaan. De school gaat met onmiddellijke ingang toe. Ook burgemeester Koen Metsu (N-VA) moet in quarantaine omdat zijn twee kinderen daar school lopen. De gemeente en de school hebben alles in het werk gesteld om iedereen zo snel mogelijk te verwittigen maar verwachten maandag toch nog een flink aantal verontruste ouders en leerlingen.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"