Huis Hellemans maakt deel uit van het beschermde dorpsgezicht Sint-Antoniuskerk en omgeving.
Volledig scherm
Huis Hellemans maakt deel uit van het beschermde dorpsgezicht Sint-Antoniuskerk en omgeving. © Benoit De Freine

Gemeente zoekt private partner voor Huis Hellemans: “Horecaconcept moet passen binnen kunstsfeer”

EDEGEMOok het kunstencentrum Huis Hellemans wordt door het lokaal bestuur in Edegem uit handen gegeven. Net zoals voor evenementenhal Hangar 27 gaat N-VA op zoek naar een concessiehouder die kunst en horeca wil combineren in Huis Hellemans. “Samen met het vrijetijdscentrum Kruispunt dat in de steigers staat, willen we de cultuurbeleving in onze dorpskern versterken.”

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Deejay wordt maandenlang verrast door kerstfiguren en bizarre situaties: “En dan vraagt de Kerstman plots of ik op Tomorrowland Mainstage wil spelen”
  PREMIUM
  TOMORROWLAND

  Deejay wordt maanden­lang verrast door kerstfigu­ren en bizarre situaties: “En dan vraagt de Kerstman plots of ik op Tomorrow­land Mainstage wil spelen”

  Een kerstman die langskomt op je werk of terwijl je op restaurant zit... midden in de lente. Een flashmob van vier dansende kerstfiguren of je huis dat plots verlicht is alsof het 25 december is... maar dan op 25 mei. Deejay Delafino wist niet wat hem overkwam de maanden voor Tomorrowland, tot hij plots een brief kreeg van de Kerstman met de vraag of hij het hoofdpodium van het festival wilde openen: “Ik ben in tranen uitgebarsten.”