Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) passeerde deze week twee keer in de school om alle leerlingen, leerkrachten en andere personeelsleden te testen.
Volledig scherm
Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) passeerde deze week twee keer in de school om alle leerlingen, leerkrachten en andere personeelsleden te testen. © BELGA

Geen extra besmettingen in Edegem, het blijft bij vijf in totaal

EDEGEMDe COVID-situatie die vorige zondag ontspoorde in Edegem, lijkt onder controle. Na de eerste geruststellende resultaten van de eerste testfase zijn nu ook de tweede testresultaten bekend. Er zijn geen bijkomende positieve stalen meer gevonden. Het blijft dus bij vijf besmettingen in totaal op de school, die maandag gewoon weer open kan.

 1. Amper 5 besmettingen op school en toch alles op slot: paniekreactie of juiste aanpak? “We móesten drastisch ingrijpen”
  PREMIUM

  Amper 5 besmettin­gen op school en toch alles op slot: paniekreac­tie of juiste aanpak? “We móesten drastisch ingrijpen”

  De testresultaten van de 550 leerlingen en de tientallen personeelsleden van Olfa Elsdonk in Edegem zijn binnen. In totaal legden vijf kinderen een positief coronatest af, vier kinderen raakten besmet met de Britse variant. Zowel de school in Edegem als die in Kontich zullen volgende maandag opnieuw openen. “Onze drastische aanpak bleek de juiste”, zegt de Edegemse burgemeester Koen Metsu (N-VA).
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo