Een publieke laadpaal op het Gemeenteplein in Edegem.
Volledig scherm
Een publieke laadpaal op het Gemeenteplein in Edegem. © Klaas De Scheirder

Geen budget voor meer publieke laadpalen: “We wachten op initiatief van Vlaamse overheid”

EDEGEMIn Edegem zijn er heel wat vragen opgedoken bij burgers over laadpalen voor elektrische wagens. Aanleiding is het plan van Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) om zesduizend nieuwe laadpalen per jaar te plaatsen de komende vijf jaar. Bovendien wordt de straal waarin burgers publieke laadpalen kunnen aanvragen, verkleind van 500 naar 250 meter. Maar in Edegem is daar helemaal geen budget voor voorzien. “Het is een plan van de minister dus wij verwachten dan ook initiatief op Vlaams niveau.”

 1. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel/Antwerpen

  Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

  Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.