Burgemeester Koen Metsu vertegenwoordigde het gemeentebestuur op de Te Deum-viering
Volledig scherm
Burgemeester Koen Metsu vertegenwoordigde het gemeentebestuur op de Te Deum-viering © emz

Edegem zingt Te Deum voor nationale feestdag

EdegemIn de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek in Edegem volgde zondag op de eucharistieviering het Te Deum. Deze lofzang op God weerklonk in de kerk naar aanleiding van de nationale feestdag van afgelopen woensdag. 

 1. Vzw viert 20-jarig bestaan met heuse Fancy Fair voor het goede doel: “Het wordt een dag met animatie voor het hele gezin.”
  Edegem

  Vzw viert 20-jarig bestaan met heuse Fancy Fair voor het goede doel: “Het wordt een dag met animatie voor het hele gezin.”

  Wie nog een activiteit zoekt voor aankomende zaterdag, kan zich altijd begeven naar het Meihof in Edegem. Die dag zal de sfeer daar opgefleurd worden met een heuse Fancy Fair, georganiseerd door vzw Scopo 2650. Met de opbrengst van de Fair sponsort de organisatie privépersonen die nood hebben aan specifieke hulp. Een elektrische driewieler, bijvoorbeeld, of een apparaat om opnieuw te leren lopen. Zaterdag zelf zal alleszins een dag worden voor het hele gezin, want de organisatie bestaat officieel 20 jaar. “We hebben springkastelen, live muziek, foodtrucks en professionele kinderanimatie.
 2. Muziek-walhalla Keymusic met vestigingen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”
  BENELUX

  Mu­ziek-walhalla Keymusic met vestigin­gen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”

  Eén van de grootste muziekwinkelketens van de Benelux - Keymusic - is voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet gedraaid. In 2019 ging het bedrijf een eerste keer op de fles. De Nederlandse overnemer investeerde veel in de zaak - met onder andere een nieuw hoofdkwartier op het Antwerpse Eilandje - maar kon onmogelijk rekening houden met de pandemie die enkele maanden later startte. Vrijdag werd er een zoektocht gestart naar een overnemer van de Belgische vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse. “Samen goed voor meer dan twee miljoen euro aan instrumenten.”
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”
  BORGERHOUT

  Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”

  Voor het eerst zes weken Sinksenfoor. Voor het eerst Sinksenfoor tot twee uur ’s nachts. Voor het eerst hiphopfestival Fire Is Gold. Voor het eerst technofestival Vaag Outdoor. En nu ook een nieuwe editie van StuDay en voor het eerst het gloednieuwe Fear Festival. Spoor Oost is na maandenlang testen en vaccineren dé plek voor massa-evenementen geworden in Antwerpen. Maar de buurt kan dat niet langer aan, aldus het districtsbestuur. “Je hoort de muziek en het gegil tot een kilometer ver, er is verkeersoverlast en onze publieke ruimte wordt afgezet.”