Zo’n 300 jongeren zakten maandagavond af naar het gemeentehuis om hun ongenoegen te uiten.
Volledig scherm
Zo’n 300 jongeren zakten maandagavond af naar het gemeentehuis om hun ongenoegen te uiten. © Marc De Roeck

Driehonderd jongeren bestormen gemeenteraad tegen besparingen: “Toekomst van Edegemse jeugd staat op het spel”

Na de ambtenaren was het maandagavond de beurt aan de jeugd van Edegem om te betogen tegen de aangekondigde besparingen. Onder andere de uitleendienst, evenementenlocatie Hangar 27 en Rock@Edegem worden uitbesteed aan privépartners. “Ook in onze subsidies wordt gesnoeid, de toekomst van de Edegemse jeugd staat op het spel.”

3 reacties

 • RENE KEEGAN

  2 jaar geleden
  op al het "menselijk" wordt bespaard. hoeveel heeft dat prestige-project "krot van den baron" al gekost aan de belastingbetaler ? de (af)rekening volgt !
 • Marleen Mortelmans

  2 jaar geleden
  Aiaiai, Edegem is nochtans een welvarende gemeente. NVA legt zoals overal niet zijn prioriteit bij de mensen, maar bij prestige en eigen postjes. De uitleendienst opdoeken, hoe verzinnen ze het. Een festival en zaal privatiseren, tot daaraan toe. 't Is toch duidelijk dat jeugdbewegingen e.a. jongereninitiatieven zelf geen of weinig inkomsten kunnen genereren, maar wel nodig zijn. Dus logistieke steun van de gemeente is toch het absolute minimum en ook haalbaar lijkt me.
 • Bruno Vermeire

  2 jaar geleden
  NVA is stilaan "Het blauwe fabriekje" geworden. Voorbereiden als Open VLD van de kaart wordt geveegd. Absolute meerderheid is nooit goed, kijk maar in de geschiedenisboekjes.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Wanneer wordt Edegem fietsveiliger? En hoe ziet de toekomst van Huis Hellemans eruit? En is Rock@Edegem echt op sterven na dood?
  PREMIUM
  EDEGEM

  BELOOFD IS BELOOFD. Wanneer wordt Edegem fietsveili­ger? En hoe ziet de toekomst van Huis Hellemans eruit? En is Rock@Edegem echt op sterven na dood?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren de zes belangrijkste dossiers en beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Met vandaag Edegem, de rustige gemeente in de Antwerpse zuidrand waar alles al jaren draait om de gemeentediensten die deze legislatuur werden uitbesteed aan de privé.