Zo’n 300 jongeren zakten maandagavond af naar het gemeentehuis om hun ongenoegen te uiten.
Volledig scherm
Zo’n 300 jongeren zakten maandagavond af naar het gemeentehuis om hun ongenoegen te uiten. © Marc De Roeck

Driehonderd jongeren bestormen gemeenteraad tegen besparingen: “Toekomst van Edegemse jeugd staat op het spel”

Na de ambtenaren was het maandagavond de beurt aan de jeugd van Edegem om te betogen tegen de aangekondigde besparingen. Onder andere de uitleendienst, evenementenlocatie Hangar 27 en Rock@Edegem worden uitbesteed aan privépartners. “Ook in onze subsidies wordt gesnoeid, de toekomst van de Edegemse jeugd staat op het spel.”

3 reacties

 • RENE KEEGAN

  1 jaar geleden
  op al het "menselijk" wordt bespaard. hoeveel heeft dat prestige-project "krot van den baron" al gekost aan de belastingbetaler ? de (af)rekening volgt !
 • Marla Morgan

  1 jaar geleden
  Aiaiai, Edegem is nochtans een welvarende gemeente. NVA legt zoals overal niet zijn prioriteit bij de mensen, maar bij prestige en eigen postjes. De uitleendienst opdoeken, hoe verzinnen ze het. Een festival en zaal privatiseren, tot daaraan toe. 't Is toch duidelijk dat jeugdbewegingen e.a. jongereninitiatieven zelf geen of weinig inkomsten kunnen genereren, maar wel nodig zijn. Dus logistieke steun van de gemeente is toch het absolute minimum en ook haalbaar lijkt me.
 • Bruno Vermeire

  1 jaar geleden
  NVA is stilaan "Het blauwe fabriekje" geworden. Voorbereiden als Open VLD van de kaart wordt geveegd. Absolute meerderheid is nooit goed, kijk maar in de geschiedenisboekjes.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype