Het bedrag van 1.350 euro zal geïnvesteerd worden in nieuwe gereedschappen.
Volledig scherm
Het bedrag van 1.350 euro zal geïnvesteerd worden in nieuwe gereedschappen. © rv

Deeldepot 2650 wint Prijs voor Verdienste: “Deeldepot versterkt sociaal weefsel in Edegem”

EDEGEMHet Deeldepot 2650 heeft de Prijs voor Verdienste 2021 gewonnen. De prijs wordt afwisselend uitgereikt aan een Edegemnaar of vereniging voor het leveren van een verdienstelijk bijdrage. “Deeldepot 2650 versterkt het sociale weefsel in Edegem en verstrekt diensten aan Edegemnaren die het minder breed hebben.”

 1. Brandweerposten verrassen collega die bijna dood was: “die mensen die daar stonden zijn geen vrienden. Dat is gewoon familie”
  Edegem/Lint

  Brandweer­pos­ten verrassen collega die bijna dood was: “die mensen die daar stonden zijn geen vrienden. Dat is gewoon familie”

  5 maanden op intensieve zorg en anderhalve maand in kunstmatige coma. Dat is de prijs die brandweersergeant Bert Bernaers (34) moest betalen toen hij in maart met zijn motor tegen een vrachtwagen reed op de Noorderlaan. Nu gaat het een stuk beter en begin deze week werd hij overgebracht naar het revalidatiecentrum (RevArte) in Edegem. Woensdagavond besloten zijn vrouw, kinderen en collega’s hem daar te verrassen. “Vlak na het ongeluk werd ons verteld dat we afscheid mochten gaan nemen.”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.