De U14 van Royal Victory - op veilige afstand van elkaar - met hun boodschap aan de wereld.
Volledig scherm
De U14 van Royal Victory - op veilige afstand van elkaar - met hun boodschap aan de wereld. © Klaas De Scheirder

De Ronde tegen Corona in Edegem: “Your care is everyone’s Victory!”

Geen Ronde van Vlaanderen vandaag maar wel een Ronde tegen Corona. Het Laatste Nieuws en vtm slaan de handen in elkaar om vanuit helikopter de mooiste en meest hartverwarmende boodschappen van heel het gewest in beeld te brengen in deze moeilijke tijden. De heli vloog zondagvoormiddag vliegensvlug over Edegem en had enkel tijd om het Universitair Ziekenhuis op film te nemen maar ook op de nieuwe watervelden van Royal Victory en op tientallen andere plekken in Edegem waren er acties.

 1. ‘Grootouders voor het Klimaat’ stappen in vier dagen van Edinburgh naar Glasgow: “We kunnen het tij nog keren maar dan moeten we snel zijn”
  MORTSEL

  ‘Grootou­ders voor het Klimaat’ stappen in vier dagen van Edinburgh naar Glasgow: “We kunnen het tij nog keren maar dan moeten we snel zijn”

  Wereldleiders van alle uithoeken verzamelen zondag voor een kleine twee weken in het Schotse Glasgow voor de klimaattop COP26. Om hun bekommernissen over het klimaat over te dragen, stappen twintig ‘Grooutouders voor het Klimaat’ in vier dagen tijd van de Schotse hoofdstad Edinburgh naar Glasgow. “We vragen aan de wereldleiders dringend maatregelen te nemen om het Akkoord van Parijs te realiseren.”
 2. VIDEO. Jeugdspelers met leukemie geven aftrap bij Beerschot: “Ze kregen steun van beide supportersclans, dat doet deugd”
  Play
  ANTWERPEN

  VIDEO. Jeugdspe­lers met leukemie geven aftrap bij Beerschot: “Ze kregen steun van beide supporters­clans, dat doet deugd”

  Op het veld gaat het sportief bij K Beerschot VA niet zo lekker de laatste tijd maar naast het veld laat de club zijn sportief, groot hart wel nog duidelijk zien. Jeugdspelers Tomas Muyldermans (U21) en Willem-Jan Van Moerzeke (U18) mochten dit weekend de aftrap geven tegen K.V. Mechelen. Tomas overwon recent een zeldzame en complexe vorm van leukemie, Willem-Jan vecht nog steeds tegen exact dezelfde ziekte. “De wandeling over het veld, het balcontact, het moet vermoeiend geweest zijn, dat toont moed.”