Gemeenteraadslid Ann De Cleyn (CD&V) wil dat er vaart gezet wordt achter de E!-bons.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Ann De Cleyn (CD&V) wil dat er vaart gezet wordt achter de E!-bons. © rv

CD&V zet druk om bonnensysteem voor hulpbehoevenden sneller uit te rollen

EDEGEMTijdens de eindejaarsperiode zal het Edegemse gemeentebestuur de E!-bons promoten. Met een E!-bon kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, aankopen doen bij lokale handelaars. Bij de eerste coronagolf voorzag de Vlaamse regering daar al een budget van 38.000 euro voor. CD&V vraagt aan het bestuur om het E!-bon-systeem sneller uit te rollen en bovendien uit te breiden met een extra financiële injectie.

 1. Paardenmest maakt plaats voor kunst: kunstenaar Elke (39) geeft vergeten voetschrapers nieuw leven
  ANTWERPEN

  Paarden­mest maakt plaats voor kunst: kunstenaar Elke (39) geeft vergeten voetschra­pers nieuw leven

  Waar de traditionele voetschrapers vroeger nog dienden om de paardenstront van je klompen te kloppen, maken ze tegenwoordig plaats voor iets idyllischere taferelen. Kunstenaar Elke Lemmens (39) wil tegen het voorjaar vijftig voetschrapers opgeleukt hebben van het Kiel tot het Schipperskwartier. “Leuk dat een vergeten stukje geschiedenis van de oude stad zo terug tot leven komt.”
 2. Het ‘Ikvoelmerotkot’, Jenta (26) start platform voor wie het mentaal moeilijk heeft: “Een mens moet zich durven slecht voelen”

  Het ‘Ikvoelme­rot­kot’, Jenta (26) start platform voor wie het mentaal moeilijk heeft: “Een mens moet zich durven slecht voelen”

  “Hoe gaat het nu écht met jullie?” Dat is wat Jenta Van Berlaer (26) uit Berchem wil weten met haar ‘Ikvoelmerotkot’. Ze startte het online platform na zelf een rotzomer meegemaakt te hebben en merkte dat veel anderen het ook erg moeilijk hebben met de ene lockdown na de andere. Wie dat wenst, kan anoniem in gesprek gaan met elkaar. “Want de stap naar professionele hulplijnen is voor sommigen te groot.”
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas