Begin juli begonnen de werken aan het warmtenet op de site Minerve.
Volledig scherm
Begin juli begonnen de werken aan het warmtenet op de site Minerve. © Klaas De Scheirder

Burgers gezocht die willen investeren in nieuw warmtenet van woonproject Minerve

EDEGEM/MORTSELHet project Warmte Verzilverd zal de restwarmte van de Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel gebruiken om woonproject Minerve in Edegem en de omliggende bedrijven binnenkort van warmte te voorzien. De partners achter het project zijn momenteel nog op zoek naar extra investeerders.

 1. CD&V schrijft afscheidsbrief aan geprivatiseerde Hangar 27: “N-VA heeft besloten niet meer te investeren in onze jeugd en cultuur”
  EDEGEM

  CD&V schrijft afscheids­brief aan geprivati­seer­de Hangar 27: “N-VA heeft besloten niet meer te investeren in onze jeugd en cultuur”

  Op de gemeenteraad deze week werd de privatisering van de gemeentelijke uitleendienst goedgekeurd en het lastenboek voor de uitbesteding van kunstencentrum Huis Hellemans. Voor Hangar 27 vond het bestuur eerder al een private partner. CD&V schrijft nu een afscheidsbrief voor de evenementenhal. “In Edegem mag je blijkbaar enkel nog iets organiseren als het opbrengt.”
 2. Vincent (31) start inzamelactie voor stiefvader na fataal motorongeval: “Ik hoop vooral dat hij fier is op mij”
  PREMIUM

  Vincent (31) start inzamelac­tie voor stiefvader na fataal motoronge­val: “Ik hoop vooral dat hij fier is op mij”

  Vorige week woensdag kwam de 55-jarige Patrick Claessens om het leven in een motorongeval. Zijn stiefzoon Vincent Verwimp (31) is nu gestart met een inzamelactie om Patrick te herdenken en zijn eigen mama Peggy Gijsemans (53) financieel te ondersteunen. Zij is al enkele jaren op permanente invaliditeit en wordt met grote kosten geconfronteerd. “Deze actie helpt me om tijdelijk mijn gedachten te verzetten”, zegt Vincent. “Maar ik zal mijn klop nog wel krijgen.”
 3. Allereerste Antwerpse woonwijk verwarmd door industriële restwarmte: gouverneur Cathy Berx legt eerste symbolische warmtebuis
  PROVINCIE

  Allereer­ste Antwerpse woonwijk verwarmd door indu­striële restwarmte: gouverneur Cathy Berx legt eerste symboli­sche warmtebuis

  Woningen die verwarmd worden door industriële restwarmte? Binnenkort is het geen fantasie meer in Edegem waar de driehonderd nieuwe residenties van woonwijk Minerve verwarmd zullen worden door de industriële processen van de Agfa-Gevaertfabriek over de grens met Mortsel. Gouverneur Cathy Berx zakte woensdagavond af naar Edegem voor deze provinciale primeur: “Onze provincie neemt het voortouw in duurzame stadsontwikkeling.”
 1. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?

 2. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand