Tegen de avondklok was heel wat protest.
Volledig scherm
Tegen de avondklok was heel wat protest. © Marc Aerts

Burgemeesters Zuidrand begrijpen opschorting avondklok maar... “neem alstublieft jullie verantwoordelijkheid”

Geen avondklok meer zolang de hittegolf duurt. Dat besliste gouverneur Cathy Berx vrijdagmiddag. Voor veel burgers een opluchting nu ze opnieuw een frisse neus kunnen halen maar hoe reageren de burgemeesters uit de Antwerpse Zuidrand op dat nieuws? Wij vroegen het hen. De teneur? Handhaving wordt moeilijk: “Mensen, wees alsjeblieft verstandig, troep niet samen en bouw geen feestjes of alle geleverde inspanningen zijn voor niets geweest.”

 1. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten van scholen in Kontich en Edegem in quarantaine na besmetting met Britse variant: ook burgemeester Edegem in quarantaine
  Kontich/Edegem

  Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrach­ten van scholen in Kontich en Edegem in quarantai­ne na besmetting met Britse variant: ook burgemees­ter Edegem in quarantai­ne

  De kleuter- en lagereschool OLFA in Edegem én het secundair Sint-Jozefinstituut in Kontich gaan met onmiddellijke ingang toe. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten - en hun familie - moeten onmiddellijk in quarantaine. Maandag en dinsdag zal het UZA met een testcentrum naar de scholen komen om iedereen te testen. Burgemeester Koen Metsu van Edegem moet zelf in quarantaine want zijn twee kinderen lopen school in Edegem.
 2. De Wever gaat nog stapje verder dan Berx: mondmaskerplicht tijdens hittegolf alleen op drukke plaatsen

  De Wever gaat nog stapje verder dan Berx: mondmasker­plicht tijdens hittegolf alleen op drukke plaatsen

  De lokale politie van de stad Antwerpen zal in navolging van de beslissing van provinciegouverneur Cathy Berx de avondklok de komende dagen niet handhaven omwille van de hittegolf. Daarbij zal ze de mondmaskerplicht op het openbaar domein alleen handhaven op drukke plaatsen. Dat gebeurt op vraag van burgemeester Bart De Wever (N-VA). "Ik vraag verantwoordelijkheidszin van iedereen", zegt De Wever wel.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama