Sergeant Bernaers werd verrast door zijn collega’s bij het revalidatiecentrum
Volledig scherm
Sergeant Bernaers werd verrast door zijn collega’s bij het revalidatiecentrum © Marc De Roeck

Brandweerposten verrassen collega die bijna dood was: “die mensen die daar stonden zijn geen vrienden. Dat is gewoon familie”

Edegem/Lint5 maanden op intensieve zorg en anderhalve maand in kunstmatige coma. Dat is de prijs die brandweersergeant Bert Bernaers (34) moest betalen toen hij in maart met zijn motor tegen een vrachtwagen reed op de Noorderlaan. Nu gaat het een stuk beter en begin deze week werd hij overgebracht naar het revalidatiecentrum (RevArte) in Edegem. Woensdagavond besloten zijn vrouw, kinderen en collega’s hem daar te verrassen. “Vlak na het ongeluk werd ons verteld dat we afscheid mochten gaan nemen.”

 1. Gouverneur Berx over volle Sportpaleizen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisatoren of het nog wel kan plaatsvinden”
  ANTWERPEN

  Gouverneur Berx over volle Sportpalei­zen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisato­ren of het nog wel kan plaatsvin­den”

  “Ik denk dat ik in het Sportpaleis ga opereren.” Een veelzeggende tweet van handchirurg Ilse Degreef van UZ Leuven. Dat de IC-bedden in ziekenhuizen straks volledig vol liggen maar dat de Sportpaleizen van deze wereld wel gewoon kunnen vollopen — 51.000 man komend weekend — kan op weinig begrip rekenen in de zorgsector. Antwerps gouverneur Cathy Berx reageert: “Ik hoop dat mensen met dit in het achterhoofd goed nadenken of ze nog wel naar een evenement willen gaan.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.