Het ongeval gebeurde vlak bij het bushokje in de Oude Godstraat.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde vlak bij het bushokje in de Oude Godstraat. © Marc De Roeck

85-jarige passagier overleden na bruusk remmanoeuvre van lijnbus

EdegemAan het kruispunt van de Oude Godstraat en de Doelveldstraat in Edegem is dinsdag rond 9 uur een 85-jarige man op een bus van De Lijn om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De bus moest bruusk remmen voor een bestelwagen, waarna de passagier zwaar ten val kwam. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Vriendin praat twintiger aan de galg na gewapende overval op café Do Nuts, maar trekt verklaring later weer in: “Het was maar een dronken grap”
  PREMIUM
  Turnhout

  Vriendin praat twintiger aan de galg na gewapende overval op café Do Nuts, maar trekt verklaring later weer in: “Het was maar een dronken grap”

  Een van de daders die in oktober 2019 een gewapende overval pleegde op café Do Nuts in Turnhout is nog steeds spoorloos. De andere verdachte, de 21-jarige Anass B. uit Turnhout, riskeert ruim 3 jaar celstraf. Het was zijn vriendin die hem aan de galg praatte. Al trok ze haar verklaring nadien weer in. “Het was een dronken grap tijdens een drankspel”, beweert ze.