Het ongeval gebeurde vlak bij het bushokje in de Oude Godstraat.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde vlak bij het bushokje in de Oude Godstraat. © Marc De Roeck

85-jarige passagier overleden na bruusk remmanoeuvre van lijnbus

EdegemAan het kruispunt van de Oude Godstraat en de Doelveldstraat in Edegem is dinsdag rond 9 uur een 85-jarige man op een bus van De Lijn om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De bus moest bruusk remmen voor een bestelwagen, waarna de passagier zwaar ten val kwam. 

 1. Nieuwbouwproject aan postsite Drie Eikenstraat goedgekeurd, maar CD&V wil meer parkeerplaatsen: “Pro assistentiewoningen maar niet ten koste van de buurt”
  EDEGEM

  Nieuwbouw­pro­ject aan postsite Drie Eiken­straat goedge­keurd, maar CD&V wil meer parkeer­plaat­sen: “Pro assisten­tie­wo­nin­gen maar niet ten koste van de buurt”

  De herbestemming van de postsite aan de Drie Eikenstraat is deze week goedgekeurd op de gemeenteraad. Het oude gebouw maakt plaats voor twintig nieuwe assistentiewoningen, waar ook nog plaats blijft voor Bpost. CD&V hekelt dat de huidige 24 publieke parkeerplaatsen, plaats moeten ruimen voor slechts vier. “We zijn voor nieuwe assistentiewoningen maar niet ten koste van de buurtbewoners.”
 2. Als België in oorlog is, staat burgemeester Koen Metsu paraat als reservist: “Enorm verbaasd over enorme tekorten van strijdkrachten bij leger”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Als België in oorlog is, staat burgemees­ter Koen Metsu paraat als reservist: “Enorm verbaasd over enorme tekorten van strijd­krach­ten bij leger”

  Rusland roept driehonderdduizend - in theorie - reservisten op om te gaan vechten in Oekraïne. In het onwaarschijnlijke geval dat er in België gemobiliseerd zou worden, kan Defensie rekenen op zo’n kleine zesduizend reservisten. Eén daarvan is federaal parlementslid en Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA), die daarmee dus paraat staat om ons land te verdedigen. “Ik heb naast leidinggevenden nu ook naast soldaten in het veld gestaan, kennis die ik kan gebruiken in de federale commissie Defensie.”