1. 35 arrestaties tijdens opstootjes na WK-winst Marokko: ‘buurtvaders’ voorkomen dat confrontatie tussen jongeren en politie uit de hand loopt
  PREMIUM
  Antwerpen

  35 arresta­ties tijdens opstootjes na WK-winst Marokko: ‘buurtva­ders’ voorkomen dat confronta­tie tussen jongeren en politie uit de hand loopt

  Marokko wint zijn WK-match tegen Canada en stoot zo door naar de achtste finales. In Antwerpen komen supporters - net zoals bij de vorige wedstrijd - massaal op straat om de overwinning te vieren. Het feest verliep grotendeels zonder problemen, maar net als zondag waren er ook nu weer heethoofden aanwezig. Enkele ouderen en buurtvaders slaagden erin om een confrontatie met de politie te vermijden. “De jongens zijn lachend en feestend weer naar achteren gelopen”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwenteam tijdens Scheldecross: “We willen ongelijkheid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”
  ANTWERPEN

  Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwen­team tijdens Schelde­cross: “We willen ongelijk­heid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”

  Gendergelijkheid. Dat is waar Dirk Verbeeck (64) voor strijdt met zijn bedrijf Bonache. De prijs voor gendergelijkwaardigheid die Bonache dit jaar kreeg, weerspiegelt zich ook in het vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team, dat zondag prominent aanwezig is op de Antwerpse Scheldecross. “Mannen en vrouwen zijn niet gelijk in veldrijden, kijk naar startgelden, vergoedingen en prijzengelden.”