Wat wel of net niet te doen op de beurs in crisistijden? Onze beursexpert ziet tien lessen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat wel of net niet te doen op de beurs in crisistijden? Onze beursexpert ziet tien lessen. © Getty Images

Je aandelen snel verkopen of nu beleggen in goed draaiende sector? Onze beursexpert lijst de 10 grootste fouten op in crisistijd

“Het volgzame beleggersgedrag is dodelijk in een crisis, net dan moet je keuzes durven maken. De makke schapen lopen gedwee de afgrond in.” Het is maar een van de vele zaken die Geert Noels, beursexpert binnen ons geldpanel, fout ziet gaan wanneer mensen hun geld willen beleggen. Dan toch maar kiezen voor “goedehuisvaderaandelen” of zo snel mogelijk op de aandelentrein springen? Dit zijn de tien lessen waarmee je rekening moet houden.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Econoom Peter De Keyzer windt er geen doekjes om: "Eén op drie restaurants en cafés zal niet meer opengaan”
  PREMIUM

  Econoom Peter De Keyzer windt er geen doekjes om: "Eén op drie restau­rants en cafés zal niet meer opengaan”

  "We moeten door de woestijn, we hebben geen andere keuze. Maar laten we niet dezelfde fouten maken uit het verleden door alles te blijven subsidiëren en zoveel mogelijk werklozen een overheidsbaan of brugpensioen te geven." Econoom Peter De Keyzer windt er geen doekjes om: de grootste crisis in bijna 100 jaar zál pijn doen. "En we mogen de factuur niet opnieuw doorschuiven naar onze kleinkinderen."
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar

Geld