UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

IJsland klimt langzaam uit de crisis

IJsland klimt langzaam uit de crisis waarin het in 2008 verzeilde, maar het herstel gaat langzaam. Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

 1. Wat na 31 december als uitstel van betaling niet meer kan? “Te veel gezonde bedrijven dreigen over de kop gaan”
  PREMIUM

  Wat na 31 december als uitstel van betaling niet meer kan? “Te veel gezonde bedrijven dreigen over de kop gaan”

  Hoe komt het dat Belgische bedrijven niet massaal hebben ingetekend op een van de twee Covid-leningen onder staatswaarborg, terwijl onze economie kraakt in zijn voegen? Moeten zulke leningen worden uitgebreid of geschrapt? Onze geldexperte Véronique Goossens ziet heel wat economische uitdagingen nu de tweede coronagolf opnieuw heel wat sectoren hard treft. “Een vijfde van de bedrijven zegt dat ze binnen dit en drie maanden in financiële problemen komen zonder nieuw krediet of nieuw aandelenkapitaal.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. CEO Brussels Airlines stelt personeel gerust: "Onzekerheid is voor niets nodig"
  Luchtvaart

  CEO Brussels Airlines stelt personeel gerust: "Onzeker­heid is voor niets nodig"

  "Het personeel van Brussels Airlines hoeft niet onzeker te zijn over de toekomst. Er zal hier niet onmiddellijk veel veranderen. En als er veranderingen zijn, dan zullen ze gradueel en op een respectvolle manier worden doorgevoerd." Dat was de boodschap van Christina Foerster, de CEO van Brussels Airlines, na een bijzondere ondernemingsraad bij de luchtvaartmaatschappij. "Nogmaals, er is geen geheim plan van afvloeiingen", trad Thorsten Dirks, de CEO van de Eurowings Group, haar bij.

Geld