AP
Volledig scherm
© AP

Griekenland is België 10,8 miljard verschuldigd

Griekenland is België 10,8 miljard euro schuldig. Dat blijkt uit gegevens die de afgelopen dagen in bankrapporten zijn gepubliceerd. Het cijfer is opgebouwd uit Belgische bijdrages aan verschillende reddingsoperaties, meldt De Standaard.

 1. Europese leiders schuiven morgen aan voor ongebruikelijke top

  Europese leiders schuiven morgen aan voor ongebruike­lij­ke top

  De 27 staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie komen morgen in Brussel bijeen voor een informeel diner. De Europese top, die door voorzitter Herman Van Rompuy georganiseerd werd om de nieuwe Franse president François Hollande met de nodige egards welkom te heten op het Europese toneel, zal atypisch zijn. "Verwacht geen beslissingen of officiële conclusies, het is de bedoeling aandacht te geven aan stimulerende maatregelen voor groei en jobs", aldus diplomaten. Het is koffiedik kijken wat het debat over Griekenland zal opleveren.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

Geld