Volledig scherm
© AFP

EU belooft 180 miljoen euro voor Griekse snelweg

De Europese Commissie legt 180 miljoen euro op tafel voor de aanleg van een grote snelweg in Griekenland. De weg is een van de prioriteiten die zijn aangeduid om de groei in het noodlijdende land weer aan te zwengelen. Het geld komt uit de Europese structuurfondsen.

 1. Je aandelen snel verkopen of nu beleggen in goed draaiende sector? Onze beursexpert lijst de 10 grootste fouten op in crisistijd
  PREMIUM

  Je aandelen snel verkopen of nu beleggen in goed draaiende sector? Onze beursex­pert lijst de 10 grootste fouten op in crisistijd

  “Het volgzame beleggersgedrag is dodelijk in een crisis, net dan moet je keuzes durven maken. De makke schapen lopen gedwee de afgrond in.” Het is maar een van de vele zaken die Geert Noels, beursexpert binnen ons geldpanel, fout ziet gaan wanneer mensen hun geld willen beleggen. Dan toch maar kiezen voor “goedehuisvaderaandelen” of zo snel mogelijk op de aandelentrein springen? Dit zijn de tien lessen waarmee je rekening moet houden.
 2. Zullen nieuwe belastingen ons redden? “Ons land investeert al jarenlang veel te weinig”
  PREMIUM

  Zullen nieuwe belastin­gen ons redden? “Ons land investeert al jarenlang veel te weinig”

  De Belg zet vandaag meer geld opzij dan vroeger. Een van de redenen is dat we onbewust vrezen voor nieuwe belastingen. Want ooit zullen de crisis en de reusachtige inspanningen van overheden om de economie overeind te houden betaald moeten worden, zo merkt Véronique Goossens, econoom binnen ons geldpanel, op. Zijn er inderdaad extra belastingen nodig? En waar zou België best voldoende geld aan uitgeven? “Sommige hervormingen die onze economie vooruithelpen kosten zelfs niets.”

Geld