Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zuid-Korea wil bitcoin in de ban doen

EconomieIn Zuid-Korea werkt de regering aan een wet om de handel in virtuele munten als de bitcoin in de ban te doen. Dat heeft de minister van Justitie van het Aziatische land gezegd. Zijn opmerking zorgde meteen voor grote onrust op handelsplatformen en de koers van de bitcoin zakte flink in.

6 reacties

 • Kelly Verlinden

  5 jaar geleden
  Zelfs als N-Korea dit verbiedt zal het geen impact hebben op de bitcoin. Cryptocoins gaan nergens naartoe. Binnen 10 jaar zullen er veel zich tegen het hoofd meppen omdat ze geen investeringen gedaan hebben. Ik heb er al mooi aan verdiend ondertussen.
 • Paul Jansen

  5 jaar geleden
  Doet denken aan de tulpenmanie van de 17de eeuw toen één tulpenbol werd verkocht in Haarlem voor 6000 gulden van toen... nadien klapte de hele handel in.
 • Joris Janssens

  5 jaar geleden
  Ze willen het reguleren en niet in de ban slaan.
 • Elias Vermotte

  5 jaar geleden
  Doe toch eens even wat onderzoek... Ze gaan bitcoin beurzen reguleren, elke beurs moet KYC richtlijn volgen. Dit is al geweten sinds begin december... ipv te bannen gaan ze de cryptomarkt proberen te bevorderen!
 • RENE LENAERTS

  5 jaar geleden
  Gelijk hebben ze; Een normaal muntsysteem heeft een doorzichtig koersmechanisme, en regeringen trachten stabiliteit te garanderen. De bitcoin is onvoorspelbaar en niemand neemt verantwoordelijkheid om bij te sturen.