Zowat 250 mensen kunnen aan de slag in tot vanHaren omgebouwde Brantano-winkels
De Nederlandse schoenwinkelketen vanHaren zit in de laatste rechte lijn van de ombouw van de voormalige Brantano-winkels die hij vorig jaar overnam. Vanaf 6 februari worden uiteindelijk 38 winkels heropend, allemaal in Vlaanderen, goed voor zowat 250 jobs. Dat heeft vanHaren bevestigd.
Delen per e-mail
Het aantal voormalige Brantano-winkels dat een nieuw leven krijgt onder het uithangbord vanHaren, is dus opnieuw verlaagd. Oorspronkelijk ging het om 43 winkels in Vlaanderen, dat werden er nadien 40 en nu blijkt het dus te gaan om 38 winkels. Zij zullen van 6 februari tot midden maart geleidelijk aan geopend worden. VanHaren heeft op dit moment al 16 winkels bij ons, dat worden er dus 54.
In de nieuwe winkels kunnen zowat 250 mensen aan de slag. "De aanwerving van de verkoopmedewerkers is volop aan de gang", klinkt het. Volgens een woordvoerster zullen voormalige Brantano-medewerkers "een belangrijk deel" uitmaken van het personeelsbestand. Maar concretere informatie kon ze niet geven.
Kleine minderheid
"Circa 250 jobs voor de 38 winkels, dat ligt in de lijn der verwachtingen", reageert Sven De Scheemaeker van de christelijke vakbond (ACV Puls). Volgens hem moet het aantal ex-Brantano-werknemers dat bij vanHaren aan de slag zal gaan, zeker niet worden overschat. "Het zal volgens mij eerder een kleine minderheid zijn.”
Brantano-mensen die in de eerste vier maanden na het faillissement van moedergroep FNG door vanHaren werden aangeworven, konden hun anciënniteit behouden, zegt de vakbondssecretaris nog. Dat waren vooral winkelmanagers en adjunct-winkelmanagers. Voor wie nu aangeworven wordt, geldt dat niet meer.
VanHaren heeft in Nederland 143 winkels. Het is een onderdeel van de Duitse groep Deichmann, die naar eigen zeggen is in de Europese schoenendetailhandel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Multimedia
Geen geld voor een dure smartphone? Dit zijn onze aanraders onder de 300 euro
Niet elke consument wil 500 euro of 1.000 euro neertellen voor een nieuwe smartphone, en terecht. Anders dan in de beginjaren zijn er ook bij de budgetsmartphones echt wel goede toestellen te vinden. Dit zijn je beste opties met een winkelprijs tot 300 euro. -
Zaventem
Pfizer schrapt tot 38 van de 238 jobs in distributiecentrum in Zaventem: “Net wanneer iedereen zich dubbel plooit in coronacrisis”
In het distributiecentrum van Pfizer in de Hoge Wei in Nossegem (Zaventem) gaan tot 38 van de 238 banen verloren. Dat zegt de christelijke vakbond ACV. Het management van het farmabedrijf kondigde de intentie tot collectief ontslag woensdag aan, luidt het. -
Recordaantal nieuwe miljardairs in China tijdens coronajaar
China telde nooit eerder zoveel miljardairs als in 2020, nochtans het jaar dat het nieuwe coronavirus de wereldeconomie zware klappen toebracht. De kloof met de Verenigde Staten inzake superrijken wordt alsmaar groter. Eerder raakte al bekend dat zakenman Jack Ma, mede-oprichter van Alibaba, niet langer de rangschikking van rijkste Chinezen aanvoert. -
-
Sparen
Tijd om uw woning energiezuinig(er) te maken? Zo vindt u de goedkoopste energielening
Hebt u plannen om uw woning energiezuiniger te maken en denkt u eraan om hiervoor een lening af te sluiten? Weet dan dat u verschillende opties hebt: een specifieke energielening, een hypothecair krediet, een wederopname op uw hypotheeklening of het gratis Vlaamse renovatiekrediet. Spaargids.be overloopt de voor- en nadelen. -
Laagterecord van faillissementen, maar dat is dankzij overheidsmaatregelen: “Stilte voor de storm die helaas in 2021 nog moet komen”
Het afgelopen jaar gingen er in België in totaal 7.935 bedrijven failliet, berekende handelsinformatiekantoor Graydon. Dat zijn er bijna 33 procent minder dan in 2019 en meteen ook het laagste aantal in zeker tien jaar. Maar volgens Graydon is er niet meteen reden tot optimisme. -
Deliveroo en Uber Eats maken zich niet schuldig aan oneerlijke praktijken
Maaltijdkoeriers Deliveroo en Uber Eats maken zich niet schuldig aan oneerlijke praktijken. Dat heeft de economische inspectie vastgesteld na een onderzoek, zo meldt De Tijd vandaag. -
Energie
Zonnepanelen versus terugdraaiende teller: Test Aankoop vindt dat Wallonië het veel beter aanpakt
Het arrest van het Grondwettelijk Hof rond de afschaffing van de terugdraaiende teller zorgt nog altijd voor beroering bij de eigenaars van zonnepanelen. Test Aankoop omschreef het Waalse model onlangs als een te volgen voorbeeld voor Vlaanderen. Mijnenergie.be legt uit wat de verschillen zijn met de Vlaamse regeling.
3 reacties
Thomas Buick
Geert Landsman
karin verwimp