Tessa en Kristof met hun kinderen Emma-Lou en Vinn: "Het laatste jaar zijn we zes keer op vakantie naar Texel getrokken"
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa en Kristof met hun kinderen Emma-Lou en Vinn: "Het laatste jaar zijn we zes keer op vakantie naar Texel getrokken" © Steven Richardson

ZOVEEL VERDIEN IK. Tessa (36) en Kristof (32) uit Boom: "We hadden gerust tot 1.500 euro kunnen afbetalen, maar we willen ook nog leven”

Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag: Voor ze in het onderwijs stapte, was Tessa Sterckx kinderpsycholoog. De lange werkdagen en hoge tarieven die ze ouders moest aanrekenen, deden haar voor een andere carrière kiezen. “Met de 3.500 euro die Kristof en ik samen verdienen, komen we niks te kort”. 

 1. ZOVEEL VERDIEN IK. Sofie (32), Jense (35) en Ella (1,5) leven van één loon: "Een 'folieke' merken we meteen aan ons budget"
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Sofie (32), Jense (35) en Ella (1,5) leven van één loon: "Een 'folieke' merken we meteen aan ons budget"

  Redacteur Inge Stiers luistert elke week naar een Vlaming en achterhaalt zo hoeveel ze verdienen. Vandaag: Sofie en haar man Jense en dochter Ella leven maar van één loon en kunnen dus niet zomaar doen wat ze willen. “Een huis kopen is bijvoorbeeld niet mogelijk in een maatschappij die zo gericht is op tweeverdieners.” Toch zijn ze best tevreden met hun budget. “Je hoéft geen drie keer per jaar op citytrip om gelukkig te zijn.”
 2. ECB brengt geen veranderingen aan in rentetarieven en crisissteun en verhoogt verwachtingen voor economische groei en inflatie
  Economie
  2

  ECB brengt geen veranderin­gen aan in rentetarie­ven en crisis­steun en verhoogt verwachtin­gen voor economi­sche groei en inflatie

  De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente zoals verwacht gelijk op het historisch lage niveau. Ook verandert de centrale bank niets aan het opkoopprogramma voor obligaties, waarmee de bank probeert de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Ook heeft de ECB zijn groeiverwachting voor 2021 flink verhoogd aangezien het economische herstel in de eurozone harder gaat dan gedacht. Ook de prognose voor de inflatie is naar boven bijgesteld, maar de sterke toename van het prijspeil is waarschijnlijk wel tijdelijk van aard.

Geld