Tessa en Kristof met hun kinderen Emma-Lou en Vinn: "Het laatste jaar zijn we zes keer op vakantie naar Texel getrokken"
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa en Kristof met hun kinderen Emma-Lou en Vinn: "Het laatste jaar zijn we zes keer op vakantie naar Texel getrokken" © Steven Richardson

ZOVEEL VERDIEN IK. Tessa (36) en Kristof (32) uit Boom: "We hadden gerust tot 1.500 euro kunnen afbetalen, maar we willen ook nog leven”

Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag: Voor ze in het onderwijs stapte, was Tessa Sterckx kinderpsycholoog. De lange werkdagen en hoge tarieven die ze ouders moest aanrekenen, deden haar voor een andere carrière kiezen. “Met de 3.500 euro die Kristof en ik samen verdienen, komen we niks te kort”. 

 1. ZOVEEL VERDIEN IK. Stéphanie (27) werkt als ondersteuner in het onderwijs: “3.000 euro per jaar aan reizen en toch veel sparen”
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Stéphanie (27) werkt als ondersteu­ner in het onderwijs: “3.000 euro per jaar aan reizen en toch veel sparen”

  Stéphanie Morcel (27) uit Lint is ondersteuner in het onderwijs en werkt sinds kort ook in bijberoep. “Ik probeer zoveel mogelijk te sparen voor mijn reizen en een eigen stek later.” Dat lukt makkelijk, want zoals zoveel jonge mensen, woont Stéphanie nog bij haar ouders. “Al betaal ik hen natuurlijk voor mijn kost en inwoon: elke maand 350 euro.”
 2. Europese Commissie in beroep na nederlaag in belastingzaak Amazon

  Europese Commissie in beroep na nederlaag in belasting­zaak Amazon

  De Europese Commissie gaat in beroep tegen het oordeel van de op één na hoogste rechtbank van de Europese Unie over een belastingkwestie rond Amazon. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie droeg Luxemburg in 2017 op om nog 250 miljoen euro aan belasting plus rente te innen bij het Amerikaanse webwinkelconcern. Het Gerecht van de Europese Unie oordeelde in mei dat die ingreep onterecht was, maar de Commissie verzet zich nu tegen die uitspraak.

Geld