Stéphanie is net terug van een citytrip Oslo. "Elke maand ben ik weleens weg, al is het maar voor enkele dagen."
Volledig scherm
PREMIUM
Stéphanie is net terug van een citytrip Oslo. "Elke maand ben ik weleens weg, al is het maar voor enkele dagen." © Carline Vandercruyssen

ZOVEEL VERDIEN IK. Stéphanie (27) werkt als ondersteuner in het onderwijs: “3.000 euro per jaar aan reizen en toch veel sparen”

Stéphanie Morcel (27) uit Lint is ondersteuner in het onderwijs en werkt sinds kort ook in bijberoep. “Ik probeer zoveel mogelijk te sparen voor mijn reizen en een eigen stek later.” Dat lukt makkelijk, want zoals zoveel jonge mensen, woont Stéphanie nog bij haar ouders. “Al betaal ik hen natuurlijk voor mijn kost en inwoon: elke maand 350 euro.”

  1. “Belgen zijn massaal op zoek naar tweede verblijf in de zon”: dit zijn de populairste landen en wat je ervoor betaalt
    PREMIUM

    “Belgen zijn massaal op zoek naar tweede verblijf in de zon”: dit zijn de populair­ste landen en wat je ervoor betaalt

    De Belg stond de voorbije maanden te drummen op de vastgoedmarkt om een huis te kopen en dat deed hij niet alleen in ons land. “Mensen zoeken naar veiligheid en zekerheid, ook op vakantie. Een eigen huis is beter dan een hotelkamer en als het vlot bereikbaar is, heb je altijd een plek waar je terechtkunt”, klinkt het. Maar hoeveel betaal je vandaag voor zo’n tweede verblijf? En welke plekken zijn het populairst? Onze woonexpert polste naar een stand van zaken in Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Griekenland.

Geld