Naast zijn job als polyvalent medewerker in een ziekenhuiskeuken, is Ernst Papikjan internetradio-dj in zijn vrije uren.
Volledig scherm
PREMIUM
Naast zijn job als polyvalent medewerker in een ziekenhuiskeuken, is Ernst Papikjan internetradio-dj in zijn vrije uren. © Steven Richardson

ZOVEEL VERDIEN IK. Polyvalent medewerker Ernst (21) staat volledig op eigen benen: “Ik heb een mooi loon voor een 21-jarige die enkel een diploma van de middelbare school heeft”

Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Ernst heeft enkel een middelbareschooldiploma, maar als polyvalent medewerker in een ziekenhuiskeuken, verdient hij voldoende om op eigen benen te staan. “In een goede maand heb ik 1900 euro en daar kom ik makkelijk mee rond’, zegt de jongeman. “Ik probeer zelfs nog 500 euro te sparen.”

 1. Groot verschil in belastingen op spaarrekeningen die al dan niet gereglementeerd zijn: “Burger is slachtoffer”
  PREMIUM

  Groot verschil in belastin­gen op spaarreke­nin­gen die al dan niet gereglemen­teerd zijn: “Burger is slachtof­fer”

  Bij spaarrekeningen bestaat een onderscheid tussen gereglementeerde en niet-gereglementeerde spaarrekeningen. Bij de eerste krijg je bijvoorbeeld een basisrente als een getrouwheidspremie krijgt. Maar ook voor je belastingen zijn er verschillen tussen beide. “Verschillen die velen niet kennen en die bovendien fiscaal niet rechtvaardig zijn”, zegt onze belastingexpert Michel Maus die vertelt waarop je moet letten.
 1. Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta
  Play

  Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta

 2. Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?
  Play

  Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?

Geld