Van links naar rechts: Caroline, Lewis, Kevin en Guss
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Caroline, Lewis, Kevin en Guss © Steven Richardson

ZOVEEL VERDIEN IK. Kleuterjuf Caroline (42) en leerkracht Kevin (45): “Wij hebben veel voordelen: werkzekerheid en veel vakantie”

Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag: Caroline Buytaert (42) en Kevin Cottrell (45). Als die vertellen dat ze met hun onderwijsloon zes keer per jaar met zijn vieren met vakantie kunnen gaan, levert dat hen weleens verbaasde blikken op. “Maar ook met een doorsnee inkomen, kan je ver reizen”, zeggen ze.

 1. ZOVEEL VERDIEN IK. Julie (30) woont met haar mama en twee kinderen in een kangoeroewoning: “Ik betaal 760 euro af, en dat is haalbaar”
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Julie (30) woont met haar mama en twee kinderen in een kangoeroe­wo­ning: “Ik betaal 760 euro af, en dat is haalbaar”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag: Omdat ze zich na haar scheiding als alleenstaande mama niet zomaar een nieuw huis kon permitteren, kocht Julie een kangoeroewoning met haar mama. “Dat we de kosten voor de lening delen, is mijn redding geweest voor een leuk leven. Een huis met drie slaapkamers en een grote tuin had ik alleen nooit kunnen afbetalen.”
 2. ZOVEEL VERDIEN IK. Sofie (32), Jense (35) en Ella (1,5) leven van één loon: "Een 'folieke' merken we meteen aan ons budget"
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Sofie (32), Jense (35) en Ella (1,5) leven van één loon: "Een 'folieke' merken we meteen aan ons budget"

  Redacteur Inge Stiers luistert elke week naar een Vlaming en achterhaalt zo hoeveel ze verdienen. Vandaag: Sofie en haar man Jense en dochter Ella leven maar van één loon en kunnen dus niet zomaar doen wat ze willen. “Een huis kopen is bijvoorbeeld niet mogelijk in een maatschappij die zo gericht is op tweeverdieners.” Toch zijn ze best tevreden met hun budget. “Je hoéft geen drie keer per jaar op citytrip om gelukkig te zijn.”
 1. ZOVEEL VERDIEN IK. Tessa (36) en Kristof (32) uit Boom: "We hadden gerust tot 1.500 euro kunnen afbetalen, maar we willen ook nog leven”
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Tessa (36) en Kristof (32) uit Boom: "We hadden gerust tot 1.500 euro kunnen afbetalen, maar we willen ook nog leven”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag: Voor ze in het onderwijs stapte, was Tessa Sterckx kinderpsycholoog. De lange werkdagen en hoge tarieven die ze ouders moest aanrekenen, deden haar voor een andere carrière kiezen. “Met de 3.500 euro die Kristof en ik samen verdienen, komen we niks te kort”.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.

Geld