Vicky met zoon Brent
Volledig scherm
PREMIUM
Vicky met zoon Brent © Steven Richardson

ZOVEEL VERDIEN IK. Kapster Vicky (37) betaalt als alleenstaande mama alles voor haar zoon: “Deze maand al 640 euro voor schoolmateriaal”

Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze keer komt Vicky (37) aan het woord. Omwille van de corona-maatregelen moest ze haar kapsalon negen weken sluiten, maar dat was voor haar geen onoverkomelijk probleem. “Ik ben een grote spaarder, en had gelukkig een buffer om die periode te overbruggen”, zegt ze. “Als alleenstaande mama heb ik wél veel kosten. Al lukt het mij zonder alimentatie.”

 1. Opletten geblazen: coronapandemie stuwt namaakhandel naar ongekende hoogtes

  Opletten geblazen: coronapan­de­mie stuwt namaakhan­del naar ongekende hoogtes

  De coronapandemie stuwt het online winkelen naar ongekende hoogtes, maar daarmee ook de handel in namaakproducten. De douane nam dit jaar al bijna één miljoen artikelen in beslag, bijna anderhalf keer zoveel als in heel 2019. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wijst online shoppers op de risico's. “Ze schaden de economie, zijn slecht voor de portemonnee en kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.”
 2. “Singer-songwriter worden in de Verenigde Staten: de droom die ik beleef!”: de avonturen van Evelyn Cools (26) vanaf volgende week in ‘Iedereen Beroemd’
  PREMIUM

  “Sin­ger-songwriter worden in de Verenigde Staten: de droom die ik beleef!”: de avonturen van Evelyn Cools (26) vanaf volgende week in ‘Iedereen Beroemd’

  In New York zoekt ze als singer-songwriter haar weg in het leven. Evelyn Cools doet dat op haar 26ste met veel enthousiasme én opvallend veel maturiteit. Vanaf volgende week is de Sint-Niklase twintiger te volgen in ‘The American Dream’, in het Eén-programma Iedereen Beroemd. Een lang gesprek met een veelbelovende, zelfbewuste landgenote in ‘The Big Apple’: “Echt weten welk leven je wil leiden, is de belangrijkste stap.”
 1. “Belg die werkt heeft soms amper 7 procent meer inkomen dan werkloze”: onze werkexpert legt uit hoe dat komt
  PREMIUM

  “Belg die werkt heeft soms amper 7 procent meer inkomen dan werkloze”: onze werkexpert legt uit hoe dat komt

  Werken of niet werken? Voor het verschil in inkomen moet je het in ons land niet altijd doen. “Zo verliest wie aan het werk gaat momenteel sociale voordelen als goedkoper met de bus rijden”, stelt professor arbeidseconomie Stijn Baert, werkexpert binnen ons geldpanel. Wie dreigt in deze “werkloosheidsval” terecht te komen? Wat kunnen de gevolgen zijn? En vooral: hoe pak je dat aan?
 2. Ging 2,7 miljard euro coronasteun voor ondernemers naar wie het echt nodig had? “Ik kon iets meer hebben gewerkt, maar dan had ik nooit zoveel verdiend”
  PREMIUM

  Ging 2,7 miljard euro coronas­teun voor onderne­mers naar wie het echt nodig had? “Ik kon iets meer hebben gewerkt, maar dan had ik nooit zoveel verdiend”

  Een copywriter die zeven dagen niet werkte om de coronapremie te krijgen en intussen zijn kinderen kon helpen bij het huiswerk, of iemand uit de creatieve sector die meer dan 5000 euro netto premies kreeg doordat hij een atelier heeft, hoewel hij dat nooit gebruikt. Sommige ondernemers gaan wel heel creatief om met de voorwaarden voor de steunmaatregelen van de Vlaamse overheid. Het is slikken voor wie echt in de problemen zit door de coronacrisis. Wij verzamelen reacties langs beide kanten.
 3. Blijven of breken? Twijfel hoeft volgens de relatietherapeut niet het einde van je relatie te betekenen
  PREMIUM

  Blijven of breken? Twijfel hoeft volgens de relatiethe­ra­peut niet het einde van je relatie te betekenen

  “Wat heb ik te winnen bij een relatiebreuk? En wat valt er te verliezen?” Volgens zangeres en actrice Miley Cyrus (die recent een punt zette achter haar relatie met zanger Cody Simpson) valt de beslissing tussen blijven of breken terug te brengen tot het maken van een simpel lijstje met pro’s en contra’s. Zo simpel is het in de meeste gevallen echter niet. Relatietherapeute Rika Ponnet: “Zolang er twijfels zijn, zijn er voldoende argumenten die je in de relatie houden en is er hoop.”
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?

Geld