De Vlaamse regering keurde vrijdag het concrete voorstel van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) goed.
Volledig scherm
De Vlaamse regering keurde vrijdag het concrete voorstel van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) goed. © Photo News / Belga

Zoveel mag je ten hoogste gespaard hebben als je een sociale woning wil

Wie een sociale woning wil huren, zal vanaf 2024 inzage moeten geven in zijn spaargeld. Staat er een klein jaarinkomen op de rekening? Dan grijpt hij naast een sociale woning. Maar wie vandaag al een sociale woning huurt, hoeft niet meteen te panikeren, benadrukt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Dat brengt HLN vandaag in primeur: lees alle details hier.

209 reacties

 • Karine Roeland

  1 maand geleden
  Tellen eigendommen en rekeningen in het buitenland ook mee?
 • Hugo Peeters

  1 maand geleden
  N-VA viseert telkenmale de zwaksten van onze samenleving.
 • simonne goderie

  1 maand geleden
  Voor sommige partijen gaat het Vlaanderen van vandaag steeds meer op de middeleeuwen lijken en zijn de zwaksten van de samenleving de kop van jut en word de elite gevrijwaard.
 • simonne goderie

  1 maand geleden
  Ze zouden beter de samenwerking tussen bepaalde partijen en de uitvoerende bouwpromotors tegen het licht houden ipv steeds de zwakste in de samenleving steeds te viseren! Wat gaat het volgende zijn ,een enkelband en een camera boven het hoofd in de sociale woningen?
 • Fonske Beys

  1 maand geleden
  Men hoeft geen sociale woningen te bouwen . Pak de oorzaak aan . Het zijn enkel de vastgoed makelaars die prijzen onbetaalbaar hebben gemaakt . Hoe hoger de prijs hoe meer commissie . Zeg nu zelf +- 15.000 € om een woning te verkopen , het heeft geen enkel meerwaarde met hen . Een eerlijk makelaar is er niet .