Een Boeing 777X na een testvlucht in januari in Seattle, Washington.
Volledig scherm
Een Boeing 777X na een testvlucht in januari in Seattle, Washington. © REUTERS

Zorgen over veiligheid nieuw vliegtuig Boeing bij toezichthouder

Het 777X-vliegtuig van Boeing, dat nog in ontwikkeling is, heeft tijdens een testvlucht in december bepaalde bewegingen in de lucht gemaakt zonder dat de piloten de stuurknuppel aanraakten. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA kan het toestel mede daarom voorlopig nog niet worden toegelaten tot het luchtruim. Boeing heeft een hele lijst met tekortkomingen gekregen die eerst moeten worden aangepakt.

5 reacties

 • jean pierre leemans

  1 jaar geleden
  Het oude bewezen XP besturings systeem dat zijn toepassing had in de ruimtevaart had,herontwikkelen en bij de ontwikkeling van vliegtuigen en andere strategische zaken gebruiken software enkel op de puur noodzakelijke zaken toepassen
 • Serge Surmont

  1 jaar geleden
  Besturingsprogrammas herschrijven
 • Martin Maebe

  1 jaar geleden
  Elektronica en vooral de software lijken de grootste boosdoeners te zijn bij het ontwikkelen van nieuwe toestellen. Dat blijkt nu bij Boeing, maar in het verleden had Airbus daar ook met af te rekenen.
 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  Het lijkt wel of Boeing geen enkel luchtwaardig toestel meer gebouwd krijgt. Winst zal belangrijker zijn dan veiligheid waarschijnlijk...dat keert zich nu natuurlijk tegen hen. Goed dat er zeer strenge eisen worden gehanteerd door de controleorganen.
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Dat ding mocht nooit in vaart komen.
 1. Europese Commissie heeft gedetailleerd voorstel voor gasprijsplafond klaar
  25

  Europese Commissie heeft gedetail­leerd voorstel voor gasprijs­pla­fond klaar

  Na een voorstel met de algemene principes en verschillende non-papers, heeft de Europese Commissie dinsdag haar langverwachte ‘marktcorrectiemechanisme’ in detail voorgesteld. Dat moet excessieve prijzen op de groothandelsmarkt voor gas aftoppen. Het prijsplafond zal automatisch in werking treden als de gasprijs gedurende twee weken hoger is dan 275 euro/MWh én te veel afwijkt van de prijzen op de internationale markten.