Beeld van gisteren op Wall Street. Vooral de uitlatingen van de topman van vaccinfabrikant Moderna -die liet uitschijnen dat er nieuwe vaccins zullen nodig zijn om de wereldbevolking te beschermen- doen de nervositeit toenemen.
Volledig scherm
Beeld van gisteren op Wall Street. Vooral de uitlatingen van de topman van vaccinfabrikant Moderna -die liet uitschijnen dat er nieuwe vaccins zullen nodig zijn om de wereldbevolking te beschermen- doen de nervositeit toenemen. © AFP

Zorgen over omikronvariant houden beurzen weer in de greep, olieprijzen fors lager

De beurzen in Europa hebben dinsdag opnieuw terrein verloren door zorgen om de nieuwe coronavariant omikron. Na het voorzichtige herstel van een dag eerder kreeg de vrees dat de bestaande vaccins minder goed werken tegen de variant de overhand.

  1. Beurzen fors in de min, ook bitcoin hard omlaag door zorgen over nieuwe coronavariant

    Beurzen fors in de min, ook bitcoin hard omlaag door zorgen over nieuwe coronavari­ant

    De nieuwe virusvariant die in Zuid-Afrika opgedoken is, boezemt beleggers de nodige angst in. De Europese beurzen openden vrijdag met forse verliezen, de beurzen in New York volgden. Ook de olieprijzen gingen stevig omlaag. De cryptomunten kelderen mee, de bitcoin ging hard onderuit in navolging van de forse koersverliezen op de aandelenbeurzen. De dalingen weerspiegelen de vrees die leeft voor de economische impact van de nieuwste variant van het coronavirus.