BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Zonnepark met 300.000 panelen komt in Lommel

Het grootste zonnepark van de Benelux komt in Lommel. In oktober wordt er gestart met de bouw van het park met 300.000 zonnepanelen. De installatie zal een oppervlakte van 200 voetbalvelden in beslag nemen. Kristal Solar Park zal gebouwd worden op het Kristalpark in Lommel en is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, de stad Lommel en Nyrstar. 

12 reacties

 • Bart Verbeeck

  3 jaar geleden
  Mooi project. Maar op droevige dagen in de maanden november tot februari is het rendement in Belgie vrijwel nul. Als het dan nog is windstil is... Dan moet je een dubbele oplossing hebben om alle tekorten op te vangen. Dat zijn gigantische extra kosten en kunnen heel makkelijk en goedkoper en milieuvriendelijker worden opgelost door nieuwe generatie kerncentrales.
 • Eric Grosemans

  3 jaar geleden
  Dat in Frankrijk zo weinig zonnepanelen liggen komt omdat de regering dat ontmoedigd. Elektriciteit aanmaken is enkel toegestaan voor de grote maatschappijen, zoals EDF of Engie, en die zetten liever in op kernenergie. Of dat beter is valt nog te betwijfelen.
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  Kijk eens naar de reportage's van de Tour de France momenteel ,Frankrijk dat toch een pak meer zonuren heeft vergeleken met Belgie ,wel bij de beelden uit de lucht zoek ik toch ter vergeefs naar zonnepanelen parken,trouwens ook privè op daken zie je ze amper om niet te zeggen sommige streken niet.Het blijft een spookproject om op kosten van de burger Europa te kunnen vertellen dat ze x aan oppervlakte hebben milieu normen halen ,dat ze daarbij amper in vergelijk opbrengen is bijzaak.
 • Stefanie van Dijk

  3 jaar geleden
  Particulieren moeten maar op een kluitje gaan zitten in een appartementencomplex vanwege betonstop want grondschaarste en te weinig natuurzone en bos, en in Lommel misbruiken ze opp van 200 voetbalvelden om zonnepanelen te leggen terwijl half dat industrieterrein nog kale daken heeft Snapt u het nog?
 • Danny Govaerts

  3 jaar geleden
  En die gasten gaan dus nog wel certificaten vergoed krijgen betaald door uw elektriciteits rekening te verhogen en de posimus tarieven van de kleine paneel bezitters. Gangster praktijken zijn dat. Ze zoeken nog niet eens naar geschikte daken de natuur moet hier wijken.

Geld