Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © David Legreve

"Zonder ingreep dreigen 50.000 coronafaillissementen”

Er is een bijsturing nodig van de faillissementswetgeving. Anders dreigt na de zomer een tsunami aan faillissementen op gang te komen die een enorme impact zal hebben op de economie. Dat zegt het handelsinformatiekantoor Graydon.

9 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Dat is toch eigen aan het neoliberale systeem. De vrije markt die zich reguleert. Nu niet meteen de communist gaan uithangen op kosten van de belastingbetaler.
 • Rene Van Roosbroeck

  2 jaar geleden
  Moeten de belastingbetalers dan voor alles opdraaien, als ze goed verdienen betalen ze dan meer belastingen? Heeft er al eens iemand serieus nagedacht hoeveel de belastingbetaler zal moeten ophoesten de huidige regering speelt Sinterklaas met ons geld, moeilijk is dat niet dat kan iedereen, maar wie gaat de rekening doen kloppen.. De meeste gewone mensen zullen er natuurlijk voor opdraaien, dat er hier veel veel van zijn die de eindjes niet meer aan elkaar zullen kunnen knopen, interesseert niem
 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  2 jaar geleden
  50000 ondernemingen dus die eigenlijk geen reden van bestaan hadden, weg ermee ander en beter
 • Ramon Simon

  2 jaar geleden
  Amaai, de grootste gebruiker van sociale zekerheid zijn zeker de bedrijven en werkgevers? Even verklaring dat je failliet bent en de schulden moet je niet terugbetalen? Gewoon opnieuw beginnen. Voor mensen die nood hebben op steun die moeten volledig gecontroleerd worden en probeert men er van af te gooien.
 • Albert Hendrix

  2 jaar geleden
  Die zullen dan al met 1 been in het faillissement gestaan hebben voor de corona.
 1. Gooit Vlaamse overheid geld in bodemloze put? Moederbedrijf Brantano hoopt op hulp van belastingbetaler
  PREMIUM

  Gooit Vlaamse overheid geld in bodemloze put? Moederbe­drijf Brantano hoopt op hulp van belasting­be­ta­ler

  Het Belgische kledingbedrijf FNG - waar onder meer Brantano, Miss Etam en CKS onder vallen - levert een strijd op leven en dood en hoopt op een helpende hand van de belastingbetaler. De Vlaamse overheid investeerde al miljoenen en komt nu weer in beeld om borg te staan mocht het fout lopen bij nieuwe leningen. Knap lastig, in tijden dat veel bedrijven steun verlangen én er over FNG steeds meer onfrisse zaken boven water komen. Wat als de financiële put alleen maar dieper wordt?
 2. Ryanair verhoogt capaciteit komende zomer naar hoger niveau dan voor coronacrisis

  Ryanair verhoogt capaciteit komende zomer naar hoger niveau dan voor coronacri­sis

  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft steeds meer vertrouwen in het herstel van de Europese luchtvaart nu de zorgen over de omikronvariant van het coronavirus lijken weg te ebben. Topbestuurder Eddie Wilson van Ryanair zegt in een interview met nieuwsagentschap Bloomberg dat de prijsvechter van plan is de capaciteit deze zomer te verhogen naar een niveau dat hoger ligt dan in 2019, voordat de coronacrisis toesloeg.