Volledig scherm
© REUTERS

Zilverprijs stijgt naar hoogste niveau sinds 2016

De prijs van het zilver is vandaag gestegen tot het hoogste niveau sinds de herfst van 2016. Eén troy ounce (31,1 gram) zilver is nu tot 19,70 dollar (17,22 euro) waard op de beurs van Londen. Op de termijnmarkt steeg de prijs voor toekomstige leveringen van het edelmetaal zelfs tot 20 dollar (17,48 euro).

 1. INTERVIEW. Econoom Ivan Van de Cloot: “Laat ongezonde bedrijven failliet gaan, we moeten inzetten op scholing”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Econoom Ivan Van de Cloot: “Laat ongezonde bedrijven failliet gaan, we moeten inzetten op scholing”

  Moet onze overheid proberen alle bedrijven in leven te houden met tijdelijke werkloosheid en een weelde aan premies? Neen, zegt econoom Ivan Van de Cloot (Itinera). Hij pleit er zelfs voor het waarborgfonds waarbij de overheid mee garant staat bij coronakredieten dringend bij te sturen. “Ongezonde ondernemingen hoeven geen steun te krijgen. Laat die bedrijven overkop gaan en geef het geld aan scholing en begeleiding.”
 2. Beleggen in grondstoffen? Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies
  PREMIUM

  Beleggen in grondstof­fen? Financieel expert Michaël Van Droogen­broeck geeft advies

  De dip van zowat alle aandelen door de coronacrisis ligt intussen achter ons. Zeker de Amerikaanse beurzen staan alweer op het niveau van voor corona, Europese beurzen kruipen uit het dal. Maar dat is niet zo voor grondstoffen. Ook zij hebben een mokerslag gekregen en velen hangen nog in de touwen omdat de economie nog lang niet is hersteld. Voor wie toch in grondstoffen wil beleggen, is daarom voorzichtigheid geboden. Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren

Geld