REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zilverprijs stijgt naar hoogste niveau sinds 2016

De prijs van het zilver is vandaag gestegen tot het hoogste niveau sinds de herfst van 2016. Eén troy ounce (31,1 gram) zilver is nu tot 19,70 dollar (17,22 euro) waard op de beurs van Londen. Op de termijnmarkt steeg de prijs voor toekomstige leveringen van het edelmetaal zelfs tot 20 dollar (17,48 euro).

6 reacties

 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Juist, Vital. De zilverprijs staat al 7 jaar rond dezelfde prijs. 100 jaar geleden was het 5€ per kilo en nu 500. Dat dekt de inflatie niet, maar was wel beter dan cash of een spaarboekje. Zilver is niet langer een monetair metaal. Ik zou in geen enkel metaal gaan, Goud daarentegen!
 • Vital Verstraten

  2 jaar geleden
  De zilverprijs hing gemiddelde de laatste 100 jaar rond 8 $. Heeft er iemand als eens bij stilgestaan wat deze prijs zou zijn als deze inflatie gecorrigeerd zou zijn als u weet dat in 1980 M2 1,6 triljard dollar was en nu M2 18,4 triljard is, het 16,8 voudige aan geld en de prijs van zilver was toen 118$, ja u leest goed, het was wel een piek en deze maal 16,8 geeft 1982 $ voor 1 oz zilver, het gemiddeld 8 x 16,8 geeft toch nog 134$. Gold is money. Everything else is credit, JP Morgan 1912!
 • johan debue

  2 jaar geleden
  Bert De Bruin heel juist wat je zegt de stijging is niet over maar regeringen kunnen overgaan tot het verbieden van het bezit van goud en zilver dus kan je nergens meer terecht met hetgeen je bezit.Kies voor goud en zilvermijn aandelen daar kan je ook geld mee verdienen.
 • Bert De Bruin

  2 jaar geleden
  Prijzen van basisgrondstoffen zullen altijd stijgen aangezien deze het meest makkelijk te manipuleren zijn door simpelweg minder of meer op de markt vrij te geven. Dat is al eeuwen zo. Koop goud of zilver en leg het in een kluis. Niet traceerbaar voor de overheid en dus belasting en taksvrij.
 • paul merckx

  2 jaar geleden
  Het maakt niet uit in welke munt de prijs van zilver is uitgedrukt. Iedereen zou wat goud en zilver moeten hebben. Het zal je behoeden voor geldontwaarding. Nu is het geld bijdrukken door de FED en de ECB. Gel zal teruggaan tot zijn intrinsieke waard en dat is ... nul.