Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / M2020

Zes op de tien bouwprojecten vertraagd door bevoorradingsproblemen

De leveringstermijnen van materialen voor de bouwsector blijven oplopen. Dat heeft gevolgen voor veel bouw- en renovatieprojecten: bij 59 procent van de lopende contracten zijn er vertragingen, zo blijkt uit een rondvraag van de Confederatie Bouw. Aannemers nemen vaker maatregelen om de prijsstijgingen die met de bevoorradingsproblemen gepaard gaan, aan de klant te kunnen doorrekenen.

 1. Tekorten en stijgende prijzen teisteren de bouwsector

  Tekorten en stijgende prijzen teisteren de bouwsector

  De bouwsector is de coronacrisis goed doorgekomen, maar ziet nu toch af. De sector wordt geplaagd door grote tekorten aan materialen en stevige prijsstijgingen. Dat schrijven La Libre Belgique en De Standaard vandaag. Uit een onderzoek van de Confederatie Bouw bij 417 van haar leden, blijkt dat heel wat bouwondernemingen zwaar getroffen worden. De problemen zijn zelfs zo groot dat de sector het herstel van de economie na de coronapandemie kan missen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Voor deze leerkrachten is Weyts te laat, zij verlieten de klas: “Mooi loon. Veel vakantie. En toch was ik ongelukkig”
  PREMIUM

  Voor deze leerkrach­ten is Weyts te laat, zij verlieten de klas: “Mooi loon. Veel vakantie. En toch was ik ongelukkig”

  Of een fietsvergoeding of een eigen laptop zorgen voor meer werkvreugde vooraan in de klas? Afwachten. Minister Ben Weyts (N-VA) heeft er zijn plan voor klaar, maar voor deze drie ex-leerkrachten komt hij te laat. Zij sloegen de schoolpoort achter zich toe en werden agent, cartoonist of zelfs journalist. "Het schoolsysteem is zó oneerlijk." Maar hoe zit dat nu eigenlijk met dat salaris van een leerkracht?

Geld